Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Začal sa súdny proces v kauze úmrtia škôlkarky v školskom mikrobuse v Maďarsku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - Na Okresnom súde Tiszafüred sa začal v utorok prípravný súdny proces v kauze úmrtia štvorročného dievčatka. V júni 2022 ho vodič zabudol v rozhorúčenom školskom mikrobuse v maďarskej obci Tomajmonostor v Jasovsko-veľkokumánsko-solnockej župe. S odvolaním sa na server telex.hu o tom informuje spravodajca v Budapešti.

Okresná prokuratúra Tiszafüred obvinila z usmrtenia z nedbanlivosti 57-ročného Istvána T. z obce Kunhegyes. Dievčatko 7. júna 2022 v odstavenom rozhorúčenom mikrobuse upadlo do bezvedomia. V kritickom stave ho vrtuľníkom previezli do debrecínskej nemocnice, kde na tretí deň zomrelo.

Obvinený si vypočul obžalobu a vyhlásil, že sa necíti byť vinný. V opačnom prípade by bol v zmysle návrhu prokuratúry odsúdený, takto bude súdne pojednávanie pokračovať. Dieťa z obce Tiszaderzs našli vlani v utorok 7. júna popoludní o 15.00 h zatvorené vo vozidle, ktoré škôlkarov zváža z okolia a ktoré od 07.30 stálo na slnečnom mieste.

Dievčatko bolo už v bezvedomí

Záchranársky vrtuľník ho po stabilizácii v kritickom stave previezol na jednotku intenzívnej starostlivosti debrecínskej nemocnici. Napriek úsiliu lekárov v piatok zomrelo. Polícia v meste Karcag začala stíhať 57-ročného muža z obce Kunhegyes pre podozrenie z trestného činu ohrozenia pri výkone povolania. Podľa komerčnej televízie ATV ide o vodiča mikrobusu, ktorý bol v ten deň jediným dospelým vo vozidle.

Viac o téme: SmrťDievčatkoSúd Maďarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu