Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pápež František sa po operácii prebral z narkózy a žartuje, tvrdí chirurg

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA (AP Photo/Alessandra Tarantino))

RÍM - Pápež František sa po operácii na nápravu brušnej hernie v stredu podvečer prebral z celkovej anestézie a má dobrú náladu. Oznámil to novinárom jeho chirurg Sergio Alfieri v nemocnici Gemelli v Ríme. TASR prevzala správy z tlačových agentúr AFP a DPA.

"Svätému Otcovi sa darí dobre. Reagoval dobre na operáciu aj na anestéziu. Už je hore, je čulý... a pred desiatimi minútami znovu žartoval," povedal chirurg Alfieri na tlačovej konferencii. Pápežovi v roku 2021 operoval hrubé črevo práve on. František sa preto zo žartu spýtal, kedy bude mať tretiu operáciu, dodal chirurg.       

Archívne video        

Na pápežovu omšu prišli veriaci z Bratislavy i Podunajskej nížiny (Zdroj: TASR/Ladislav Vallach)
                                                

Alfieri tiež informoval, že pápež dobre znášal anestéziu. Pred takmer dvoma rokmi mal s anestéziou problémy a panovali preto obavy, že počas stredajšieho zákroku môžu nastať ťažkosti. Pápežovi počas operácie hernie, ktorá mu spôsobovala veľké bolesti, našli na črevách adhézie (zrasty). Lekári toto postihnuté tkanivo odstránili a vložili mu aj plastovú sieťku na nápravu hernie. Alfieri vysvetlil, že operáciu vykonali po pápežovom rozhodnutí, pretože v poslednom období sa mu bolesti zväčšovali.

Viac o téme: OperáciaChirurgPápež František
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu