Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Detektívky v žene prebudili zviera: Detaily vraždy, z ktorých behá mráz po chrbte! Mal to byť dokonalý zločin

Kórejčanka vraždila zo zvedavosti. Zobraziť galériu (2)
Kórejčanka vraždila zo zvedavosti. (Zdroj: Busan Police)

PUSAN - V Pusane v Južnej Kórei zatkli 23-ročnú ženu. Jung Yoo-jung je obvinená zo zabitia ženy a rozštvrtenia jej tela. Motív podľa polície bola zvedavosť. Tá sa údajne prebudila čítaním románov a sledovaním televíznych programov o vražde.

Ako informovali kórejské médiá, Jung tento čin plánovala niekoľko mesiacov. Ázijčanka si okrem iného vygooglila, ako zlikvidovať mŕtvolu.

Tragédia v bratislavskom Ružinove: Z okna vyskočil muž! Na mieste je polícia (Zdroj: Topky/Maarty)

Jung Yoo-jung si svoju obeť vybrala cez portál pre doučovanie. Dva dni pred činom napísala neznámej žene a povedala, že sa príde so svojou dcérou – žiačkou deviateho ročníka – učiť po anglicky.

V deň činu si vrahyňa obliekla školskú uniformu, zazvonila učiteľke pri dverách a bodla ju. "Žena je nízkej postavy a v uniforme si ju obeť pravdepodobne pomýlila so stredoškoláčkou," uviedol policajný hovorca.

Detektívky v žene prebudili
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/@thisisreparo)

Po vražde išla Jung Yoo-jung do supermarketu a kúpila vrecia na odpadky a bielidlo. Potom telo rozštvrtila.

"Aby vzbudila dojem, že poškodená zmizla, ponechala obeti mobilný telefón, občiansky preukaz a peňaženku v snahe spáchať dokonalý zločin," uviedla polícia.

Jung zavolala taxík, aby nechala zmiznúť prvé časti tela. Vodičovi začal byť zakrvavený kufor podozrivý a zavolal políciu. K zatknutiu došlo 27. mája.

Prípad vyvolal v Kórei rozruch: Vrahyňa po zatknutí najskôr tvrdila, že sa pohádala s obeťou – údajnou známou. Jung sa ale pri výsluchoch stále viac zamotávala do rozporov.

Nakoniec sa dlhodobo nezamestnaná priznala, "že trestný čin spáchala úmyselne, riadená túžbou niekoho zabiť," uviedla polícia.

Viac o téme: VraždaUčiteľkaJužná KóreaJung Yoo-jung
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu