Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Škandál na najvyššej úrovni! Politik údajne znásilnil kolegyňu: Uniknuté video odhaľuje, čo sa v osudnú noc dialo

Bruce Lehrmann (v strede) prichádza na Najvyšší súd austrálskeho hlavného územia v Canberre. Zobraziť galériu (4)
Bruce Lehrmann (v strede) prichádza na Najvyšší súd austrálskeho hlavného územia v Canberre. (Zdroj: SITA/Mick Tsikas/AAP Image via AP)

CANBERRA - Austrálsky politický poradca Bruce Lehrmann, ktorý bol obvinený zo znásilnenia, sa vyhol trestu. Prokuratúra minulý rok oznámila, že žalobu v kauze, ktorá vyvolala v Austrálii protesty, stiahla. Dôvodom bol strach o zdravotný stav žalobkyne Brittany Higginsovej, ktorú súdny proces ťažko psychicky poznamenal. Teraz na verejnosť uniklo video, ktoré zachytáva, čo dvojica v tú noc robila.

Prípad znásilnenia, ako uviedla obžaloba v októbri minulého roka, sa odohral v noci v marci 2019. Higginsovú vtedy podľa jej opisu znásilnil Lehrmann po večierku s kolegami, na ktorom sa pilo veľa alkoholu. Žena sa spolu s ním cestou z párty zastavila v budove parlamentu, kde obaja pracovali, a silno opitá a unavená zaspala na pohovke v kancelárii vtedajšej ministerky Lindy Reynoldsovej. Práve tam malo dôjsť k znásilneniu. 

Pokus o znásilnenie v pražskom metre: Pritlačil sa k žene, vyhrnul jej šaty a... to je hrozné! (Zdroj: Polícia ČR)

Lehrmann sexuálne napadnutie odmieta a trvá na svojej nevine. Sťažnosti Higginsovej na nedostatok podpory zo strany bývalej konzervatívnej vlády, pre ktorú pracovala, vyvolali celonárodné protesty ohľadom zaobchádzania so ženami v politike a prinútili bývalého premiéra Scotta Morrisona k ospravedlneniu. 

Škandál na najvyššej úrovni!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/7NEWS Australia)

Teraz na svetlo sveta uniklo video, ktoré zachytáva, čo sa dialo medzi oboma aktérmi pred údajným znásilnením. Lehrmann pri tejto príležitosti poskytol televíznej stanici rozhovor, kde znova poprel, že by svoju kolegyňu Higginsovú znásilnil. Poprel aj dobrovoľný sex.

Škandál na najvyššej úrovni!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: 7NEWS Australia)

Prehrávaný kamerový záznam ukázal, že Lehrmann a Higginsová vchádzajú o 1:47 ráno do budovy parlamentu a potom ich odprevadili k výťahu. Lehrmanna je potom vidieť, ako odchádza z budovy parlamentu tesne po 2:30. To, čo sa stalo medzitým počas 40 minút, nie je jasné.

Škandál na najvyššej úrovni!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: 7NEWS Australia, screenshot)

Niektoré z otázok v rozhovore sa týkali aj tvrdení, že Lehrmann sa bozkával s Higginsovou v bare, ktorý si všimla očitá svedkyňa Lauren Gainová. Lehrmann poprel, že sa to niekedy stalo.

Viac o téme: ZnásilneniePolitikKolegyňaAustráliaBruce Lehrmann
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu