Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Lukašenko sa zomrieť nechystá: Ukázal sa na verejnosti a poprel špekulácie o vážnom ochorení

Alexandr Lukašenko
Alexandr Lukašenko (Zdroj: SITA/Nikolay Petrov/BelTA Pool Photo via AP)

MINSK - Bieloruský prezident Alexandr Lukašenko sa v utorok ukázal na verejnosti a poprel špekulácie, že trpí vážnou chorobou. Informuje o tom správa z agentúry Reuters. "Ak si niekto myslí, že sa chystám zomrieť, tak nech sa ukľudní," povedal Lukašenko na videu, ktoré zverejnil bieloruský štátny kanál Pul Pervogo.

Archívne video: Putin a Lukašenko pozorujú priebeh obranného cvičenia z Kremľa

Putin a Lukašenko pozorujú priebeh obranného cvičenia z Kremľa (Zdroj: Profimedia.sk)

Dohady o zdravotnom stave bieloruského prezidenta sa začali šíriť po tom, ako na oslavách Dňa víťazstva v Moskve nedokázal prejsť 300 metrov cez Červené námestie a namiesto chôdze použil elektrické auto. Vynechal aj neformálny slávnostný obed, ktorý usporiadal jeho blízky spojenec prezident Vladimir Putin.

Niektorí ruskí i bieloruskí novinári vo svojich spravodajských materiáloch komentovali, že Lukašenko počas vojenskej prehliadky na Červenom námestí "vyzeral zle". Nepredniesol ani tradičný prejav k vojnovým veteránom - poveril tým ministra obrany.

Lukašenko povedal, že trpel ochorením, ktoré je podobné nachladnutiu

Lukašenko v utorok povedal, že trpel adenovírusovou infekciou, čo je bežné respiračné ochorenie podobné nachladnutiu. Dodal, že zotavenie z takejto infekcie zaberie zvyčajne len tri dni, no bol príliš zaneprázdnený a nemohol si ihneď zobrať voľno. "Nechystám sa zomrieť, ľudia. Budete sa so mnou musieť potrápiť ešte veľmi dlho," uviedol.

Líderka exilovej bieloruskej opozície Sviatlana Cichanovská nedávno v súvislosti s dohadmi o zhoršujúcom sa zdravotnom stave Lukašenka vyzvala prívržencov opozície, aby boli "pripravení" na možné politické zmeny v Bielorusku

Viac o téme: ChorobaNachladnutieŠpekulácieZdravýBieloruskoAlexandr Lukašenko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu