Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Do nemocnice v Miškovci previezli 13 zranených z nehody autobusu na D2

(Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

BUDAPEŠŤ — Do Ústrednej a univerzitnej fakultnej nemocnice Boršodsko-abovsko-zemplénskej stolice v Miškovci priviezli v uplynulých dvoch dňoch 13 zranených z pondelňajšej havárie autobusu na Slovensku. S odvolaním sa na agentúru MTI o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti

archívne video 

Vážna nehoda na diaľnici D2 v smere na Českú republiku (Zdroj: Facebook/ Air - Transport Europe, letecká záchranná služba)

Riaditeľ nemocnice János Révész uviedol, že stav šiestich pacientov si vyžiadal ambulantnú starostlivosť a siedmich zranených prijali na nemocničné oddelenia. Jeden z nich je pod dozorom lekárov a ďalší šiesti, ktorí väčšinou utrpeli zranenia končatín, potrebujú chirurgický zákrok. Troch ľudí už operovali, ďalších troch budú operovať v stredu alebo vo štvrtok, dodal Révész s tým, že nikto z nich nie je v ohrození života ani vo vážnom stave. Ich zranenia si vyžadujú dobu liečenia v trvaní viac ako osem dní, pričom ich stav je úplne stabilizovaný.

Nehoda si vyžiadala jednu obeť 

Nemocnica v Miškovci je podľa Révésza v neustálom kontakte so slovenskými lekármi. Tí uviedli, že majú zranených pacientov, ktorí sú stabilizovaní a je ich možné previezť do nemocnice v Miškovci na doliečenie. Nehoda kamióna a autobusu, ktorá sa v pondelok predpoludním stala na diaľnici D2 v smere na Kúty, si vyžiadala jednu obeť. Trinásť osôb sa zranilo ťažko, osem utrpelo stredne ťažké zranenia a 38 osôb sa zranilo ľahko alebo neutrpelo žiadne zranenia.

Viac o téme: NehodaAutobusMaďarskoD2MiškovecZrenaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu