Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

AKTUÁLNE Diaľnica D2 opäť uzatvorená! Hrozivá hromadná nehoda: Úsek je neprejazdný v oboch smeroch

Hromadná nehoda na diaľnici D2. Zobraziť galériu (5)
Hromadná nehoda na diaľnici D2. (Zdroj: Vexauto Ruda SK)

BŘECLAV - Diaľnicu D2 pri hraniciach so Slovenskom uzavrela dnes ráno v oboch smeroch nehoda niekoľkých áut. Tvoria sa kolóny, varovala vodičov polície na twitteri. Zranil sa jeden človek, povedala ČTK hovorkyňa záchrannej služby Michaela Bothová. Vodiči by mali z diaľnice zísť v smere od Brna už na exitu 41 pri Podivíne, uviedlo Národné dopravné informačné centrum (NDIC). Pri Břeclavi na 48. kilometri zjazd z D2 obmedzuje oprava vozovky.

Pri vážnej nehode na diaľnici D2 v smere do Česka sa zrazil autobus a kamión (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

13:45 Na diaľnici D2 pred hraničným priechodom Čunovo smerom z Bratislavy sa v pravom jazdnom pruhu tvorí kolóna nákladných áut a kamiónov. Dôvodom je prepadnutá vozovka v Maďarsku, tesne za hranicami. Upozorňuje na to Zelená vlna RTVS. Osobné autá prejdú v ľavom jazdnom pruhu.

9:40 Potom, čo sa na diaľnici D2 vytvorili výrazné kolóny sa ju krátko po 9. ráno podarilo sprejazdniť. Pri hromadnej dopravnej nehode sa zranil jeden človek, povedala hovorkyňa českej záchrannej služby Michaela Bothová.

AKTUÁLNE Diaľnica D2 opäť
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Polícia ČR)

"Diaľnica D2 je na 54. kilometri obojstranne neprejazdná. Policajti tu aktuálne riešia nehodu viacerých vozidiel. Začínajú sa tvoriť kolóny, miestu sa radšej vyhnite," napísala polícia na twitteri okolo 05: 00. NDIC o uzavretí diaľnice informovalo pred 04: 15, autá sa podľa neho zrazili v dopravnom obmedzení. Juhomoravskí hasiči z havarovaných áut nemuseli nikoho vyslobodzovať, napísali na twitteri. Podľa hovorkyne záchrannej služby Michaely Bothovej sa zranil jeden človek. "S podozrením na ťažké zranenia sme ho po ošetrení previezli na urgentný príjem břeclavskej nemocnice," povedala Bothová.

Hromadná nehoda na diaľnici D2.
Zobraziť galériu (5)
Hromadná nehoda na diaľnici D2.  (Zdroj: Vexauto Ruda SK)

Autá smerujúce zo Slovenska do Českej republiky budú musieť využiť obchdádzku. "Smerom do Českej republiky bude odklon vykonávaný na slovenskej D2 exitom 5 Kúty," oznámilo NDIC. Nehoda v dopravnom obmedzení na D2 na Břeclavsku sa stala tiež minulý týždeň v piatok. Na 50. kilometri smerom na Slovensko sa vtedy zrazili tri kamióny, jeden človek sa ľahko zranil.

Na situáciu upozornila už aj slovenská polícia. „Upozorňujeme vodičov, že z dôvodu odstraňovania následkov dopravnej nehody dvoch kamiónov na diaľnici D2 na území Českej republiky je uzatvorená diaľnica D2 v smere do Čiech," uviedla polícia.

Zároveň požiadala vodičov, aby sa uvedenému úseku vyhli a využili na cestu do Čiech alternatívne trasy. „Predpokladaná doba dopravného obmedzenia je do 10.00 h," priblížila polícia.

AKTUÁLNE Diaľnica D2 opäť
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Viac o téme: NehodaČeskoSlovenskoDiaľnica D2
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu