Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Dvaja rotvajleri brutálne zaútočili na desaťročné dievča: Letecký prevoz do nemocnice, presvitajúca kosť na stehne

(Zdroj: Getty Images)

HOLÝŠOV – V meste Holýšov na Plzeňsku napadli v utorok večer dvaja rotvajleri malé dievča (10). Pes aj fena utiekli z areálu firmy v bývalých kasárňach. Ťažko zranené dievča museli odviezť do nemocnice.

Dievča (10) utrpelo početné zranenia, najmä na rukách a nohách, informovali novinky.cz. Hovorkyňa záchranárov Mária Svobodová uviedla, že „išlo o mimoriadne vážne zranenia. Dieťa bolo letecky transportované na urgentní príjem Fakultnej nemocnice v Plzni“.  Podľa informácií svedkov bolo dievčatko po útoku vo veľkom šoku, pes ho dohrýzol hlavne na rukách a nohách, kde mu na stehne až presvitala kosť.  

Minister školstva Bútora o tretej hodine telesnej výchovy na školách: Je to zmätočné (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Dramatický bol ale aj odchyt oboch psov. Informovaní boli všetci starostovia spádových obcí, ale aj polícia z blízkeho okolia. Do pátrania sa zapojil aj majiteľ psov so skupinou svojich známych, uviedla starostka mesta Holýšov Alena Burianová.

Oboch psov sa im podarilo odchytiť až dnes dopoludnia. Zároveň informovali obyvateľov mesta, že im už nehrozí nebezpečenstvo a psov sa podarilo odchytiť. Napadnuté dievčatko bolo z neďalekej ubytovne, momentálne je už mimo ohrozenia života. Majiteľ oboch psov čelí podozreniu zo spáchania trestného činu ublíženia na zdraví, upresnila policajná hovorkyňa Michaela Raindlová.

Viac o téme: Pesútok psaAgresívny pes
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu