Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Počasie trápi aj Taliansko: Rozvodnené rieky na severe si vyžiadali 3 obete

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/Vigili del Fuoco via AP)

RÍM - Úrady v severnom Taliansku upozornili obyvateľov, aby sa v stredu premiestnili na vyššie položené miesta a vyhli sa hrozbe povodní. Záplavy si doteraz vyžiadali najmenej tri ľudské životy a donútili na evakuáciu okolo 5000 ľudí, uviedol minister pre civilnú ochranu Nello Musemeci. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AP.

yššie poschodia svojich domov a vyhýbali sa brehom riek. Oznámil tiež uzavretie niektorých mostov a ulíc, pretože po hustých lejakoch v meste ostali nánosy bahna. "Situácia sa môže znovu zmeniť na kritickú," uviedol starosta Enzo Lattuca. "Rozhodne nemôžeme poľaviť v opatrnosti," dodal. Zástupkyňa šéfa civilnej ochrany Titti Postiglioneová uviedla, že evakuáciu ohrozených ľudí komplikujú zaplavené cesty a únikové trasy.

Počasie trápi aj Taliansko:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Vigili del Fuoco via AP)

Zóna postihnutá záplavami pokrýva zhruba štyri regióny, ktoré až do súčasných hustých lejakov sužovalo dlhotrvajúce sucho, povedala v rozhovore pre spravodajskú televíznu stanicu Sky TG24. Premiérka Giorgia Meloniová vyhlásila, že vláda sleduje situáciu a "je pripravená zasiahnuť a poskytnúť potrebnú pomoc".

Viac o téme: PočasieRiekyTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu