Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Manželka nemeckého spolkového exkancelára prišla o prácu pre účasť na recepcii ruskej ambasády

Gerhard Schröder
Gerhard Schröder (Zdroj: TASR/AP Photo/Dmitry Lovetsky, File)

LONDÝN - Manželka nemeckého spolkového exkancelára Gerharda Schrödera bola pre svoju účasť na recepcii ku Dňu víťazstva na ruskom veľvyslanectve v Berlíne prepustená zo zamestnania v nemeckej štátnej agentúre pre rozvoj podnikania. Informoval o tom britský denník The Guardian.

Denník sa odvolal na vyjadrenie hovorcu ministerstva hospodárstva v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko, ktorý potvrdil, že zamestnanecký vzťah medzi Soyeon Schröderovou-Kimovou a agentúrou NRW.Global Business bol s okamžitou platnosťou ukončený. The Guardian dodal, že pred tým sa do médií dostali fotografie, ktoré zachytávajú Schrödera a jeho manželku, ako boli 9. mája na recepcii na ruskom veľvyslanectve v Berlíne.

Ďalšia vlna kritiky

Exkancelár touto svojou prítomnosťou na ruskej ambasáde vyvolal ďalšiu vlnu kritiky na svoju adresu - bol jej vystavený aj bezprostredne po vypuknutí vojny na Ukrajine, keď opakovane odmietal výzvy, aby prehodnotil svoje priateľstvo s ruským prezidentom Vladimirom Putinom aj svoje obchodné väzby na Rusko. Schröderová-Kimová (55) bola v agentúre pre rozvoj podnikania NRW.Global Business zamestnaná vyše 11 rokov. Pôsobila tam ako manažérka pre viac ako 80 juhokórejských podnikateľov, ktorí si založili pobočky v Severnom Porýní-Vestfálsku.

Viac o téme: Ruská ambasádaGerhard SchröderExkancelár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu