Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Mimoriadne pátranie po lekárovi! Išiel surfovať a zmizol: O pomoc prosí aj Ester Ledecká, rodina ponúka obrovskú odmenu

Nezvestný český lekár Ján Svárovský (49) a česká športovkyňa Ester Ledecká (28), ktorá ponúka odmenu za jeho nájdenie. Zobraziť galériu (2)
Nezvestný český lekár Ján Svárovský (49) a česká športovkyňa Ester Ledecká (28), ktorá ponúka odmenu za jeho nájdenie. (Zdroj: Facebook/Ester Ledecká)

PRAHA/FUERTEVENTURA – Známy český lekár bol začiatkom mája na dovolenke. Ako milovník windsurfingu odletel na Kanárske ostrovy, no tam sa po ňom zľahla zem. Rodina je bezmocná. Do pátrania sa stihla zapojiť aj známa česká športovkyňa, ktorá ponúka na sociálnych sieťach za jeho nájdenie obrovskú sumu peňazí.

archívne video

Pátranie po dvojročnom chlapcovi, lokalizoval ho až dron s termovíziou (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Český lekár a windsurfer Ján Svárovský (49) je od 8. mája vyhlásený za nezvestného. Podľa rodinných príslušníkov sa im naposledy ozval z dovolenky na Kanárskych ostrovoch. Odvtedy sa už s nikým nespojil. Svárovský bol žiakom windsurfingovej školy na ostrove Fuerteventura. Podľa doteraz zistených informácií ho mohol silný vietor strhnúť do vody a prípadne zaviať k niektorému z iných ostrovov, alebo dokonca k pobrežiu Maroka či Mauretánii. 

Do pátrania sa zapojila aj česká profesionálna snowboardistka, lyžiarka a úspešná olympionička Ester Ledecká (28). Na svojich sociálnych sieťach zdieľala informácie o lekárovi Svárovskom a obrovskú sumu peňazí, ktorú ponúka ako odmenu za jeho nájdenie. Výška sumy je neuveriteľných 20-tisíc eur.

 

⚠️ PLEASE HELP 🇬🇧 ⚠️ POR FAVOR, AYUDA 🇪🇸 ⚠️ AIDEZ-NOUS 🇫🇷 €20.000 reward for finding the surfer Jan Svárovský (doctor,...

Posted by Ester Ledecká on Monday, May 15, 2023

Pod príspevkom sa do niekoľkých sekúnd začali objavovať komentáre ľudí, ktorí dúfajú v šťastný koniec. "Boli sme tam, vrtuľník lietal naozaj dlho aj ďaleko od pobrežia, vietor bol veľmi silný. Jeho kamarát na brehu nám povedal, čo sa prihodilo. Držím palce, nech sa nájde zdravý," napísal pod príspevkom užívateľ Richard. Ako doplnil, celá situácia sa odohrala na pláži Sotavento, uvádza extra.cz.

Takto vyzerali časti windsurfingovej výbavy, s ktorými sa Ján Svárovský stratil v oceáne.
Zobraziť galériu (2)
Takto vyzerali časti windsurfingovej výbavy, s ktorými sa Ján Svárovský stratil v oceáne.  (Zdroj: Facebook/Ester Ledecká)

Pátracia akcia prebieha na mori, vo vzduchu aj na súši. V doterajšom priebehu sa však nič nepodarilo nájsť. Lekár mal na sebe žltú vestu, červenú košeľu, bielu prilbu a čiernu kombinézu. V prípade akýchkoľvek informácii sa treba obrátiť na českú ambasádu, ktorá je v kontakte s rodinou nezvestného lekára.

Viac o téme: PátranieNezvestnýOdmena Kanárske ostrovyFuerteventuraJán SvárovskýEster LedeckáSotaventoČeský lekár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu