Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Bezmocná polícia prosí o pomoc! Mladé ženy a dievčatá záhadne MIZNÚ v uliciach

Nezvestné mladé ženy a dievčatá. Hore Daniela Pálčiková (20), dole Nikol Chudá (15), vľavo Aneta Zatloukalová (14) a vpravo Žaneta Homolová (17). Zobraziť galériu (2)
Nezvestné mladé ženy a dievčatá. Hore Daniela Pálčiková (20), dole Nikol Chudá (15), vľavo Aneta Zatloukalová (14) a vpravo Žaneta Homolová (17). (Zdroj: Policie ČR)

PRAHA – Českí kriminalisti riešia už skoro dva týždne sériu veľmi vážnych prípadov. Na políciu sa z rôznych kútov krajiny začala ozývať rodina a príbuzní, ktorí hlásili nezvestné osoby. Vo všetkých prípadoch ide o mladé ženy, niektoré dokonca neplnoleté.

archívne video

Pátranie po dvojročnom chlapcovi, lokalizoval ho až dron s termovíziou (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

V Českej republike zmizlo v priebehu necelých dvoch týždňov hneď niekoľko mladých žien. V niektorých prípadoch išlo dokonca o neplnoleté osoby. Podľa portálu TN.cz pátra česká polícia každý rok po stovkách detí a dospelých. Napríklad v roku 2020 bolo hlásených 2 569 nezvestných osôb, pričom do týchto chvíľ sa nepodarilo vypátrať viac ako 200 z nich. 

Hlásenia o nezvestných ženách prichádzali v priebehu dvoch týždňov z miest naprieč celou krajinou. Polícii sa v doterajšom priebehu podarilo z piatich vypátrať len jednu. Pri ostatných má však polícia krátke ruky, preto žiada o pomoc aj širokú verejnosť. V prípade akýchkoľvek informácii o nasledovných osobách treba kontaktovať políciu.

Nezvestné mladé ženy a dievčatá

V Přerove na strednej Morave sa stratila Aneta Zatloukalová (14). Za nezvestnú ju vyhlásili 25. apríla po tom, ako políciu kontaktovali jej blízki. Dievča môže na prvý pohľad vyzerať o 2 alebo 3 roky staršie. Je vysoká 160 cm a chudej postavy. Má modré oči a blond vlasy. 

Polícia pátra aj po Daniele Pálčikovej (20) z Králova Dvora. Hlásenie prišlo od jej matky dňa 20. apríla, ktorej prestala dcéra odpovedať na SMS správy. Noc pred zmiznutím mala prespať u kamarátky, ale na druhý deň sa už domov nevrátila. Odvtedy má vypnutý mobil a nikto nevie, kde sa nachádza. "Okrem toho má problémy s autoimunitou, ktoré sí vyžadujú pravidelné kontroly u lekára," informovala polícia. Nezvestná má hnedé oči aj vlasy, na ktorých má modrý melír. Fotografia poskytnutá polícii nie je aktuálna. Osoba môže mať dioptrické okuliare. Naposledy mala na sebe modrý kabát pod kolená, čierne rifle, čierne plátené tenisky a čierny batoh. 

Medzi nezvestnými je aj dievča Nikol Chudá (15) z Prahy. Dňa 20. apríla ju matka odprevadila do školy, kde bola podľa dostupných informácii počas celej doby vyučovania. Toho dňa sa domov už ale nevrátila. Podľa polície sa v minulosti pohybovala v okolí obchodných centier. Mala mať skúsenosti aj s drogami. Nikol je vysoká 160 cm, má krátke čierne vlasy a nosí okuliare. Naposledy ju videli v čiernej mikine s nápisom, čiernych teplákoch, bielych topánkach a s čiernym batohom.

 

CHUDÁ NIKOL pohřešovaná dívka Datum narození 25.5.2008 Pátrání vyhlášeno 3.4.2023 Bydliště - okres PRAHA...

Posted by IZS - bezpečnost, zdraví a život on Monday, April 3, 2023

Stratila sa aj Žaneta Homolová (17) z Brnenska. Polícia po nej pátra už od 18. apríla. Podľa dostupných informácii je vysoká 170 cm a má rovné hnedé vlasy a hnedé oči. 

Nezvestná Žaneta Homolová (17)
Zobraziť galériu (2)
Nezvestná Žaneta Homolová (17)  (Zdroj: Policie ČR)

Vypátraná

Dňa 24. apríla bola za nezvestnú vyhlásená Viktória Aksenjuková (15). Vyzerala však medzi 18 až 23 rokmi. Začiatkom mája ju však česká polícia vyškrtla zo zoznamu nezvestných osôb. Pre jej vek však neboli poskytnuté ďalšie informácie. 

 

Viac o téme: ŽenyNezvestné Česká republikaPolicie ČRŽaneta HomolováAneta ZatloukalováDaniela PálčikováNikol ChudobnáViktória Aksenjuková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu