Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Horor na letisku: VIDEO núdzového pristátia, pri ktorom lietali úlomky do ďaleka! Problém len niekoľko sekúnd po štarte

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/Takosan)

LUXEMBURG – Koncom minulého týždňa sa na letisku v Luxemburgu rozpútal chaos. Na svedomí ho malo lietadlo, ktoré bolo vo vzduchu len niekoľko sekúnd. Riskantný manéver poškodil aj pristávaciu dráhu.

archívne video

Ako sa narába s batožinou na letisku a prečo niekedy čakáte na svoj kufor o pár minút viac? (Zdroj: Facebook Ministerstvo dopravy a výstavby SR )

Leteckej spoločnosti Cargolux sa večer dňa 14. mája pokazilo jedno z lietadiel. Problém nastal len niekoľko sekúnd po vzlietnutí. Piloti nevedeli z kokpitu zasunúť podvozok. Pristávacie kolesá trčali z lietadla, ktoré stúpalo stále vyššie. Informuje o tom Luxembourg Times. Piloti sa napokon rozhodli let do Chicaga prerušiť a snažili sa núdzovo pristáť. 

Keďže však boli kolesá vytiahnuté, piloti museli celú dobu bojovať s nepríjemným odporom vzduchu. Napokon sa im podarilo lietadlo nasmerovať na pristávaciu dráhu, no práve tam sa podvozok oddelil od lietadla a na všetky strany začali lietať úlomky. 

Druhá za mesiac 

Celá posádka vyviazla napokon bez zranení, no pre leteckú nákladnú spoločnosť Cargolux to bola už druhá vážna nehoda v priebehu jedného mesiaca. Vzletová a pristávacia dráha boli po incidente na niekoľko hodín uzavreté, pretože personál musel vyčistiť areál od úlomkov. 

Podpísalo sa to pod meškanie viacerých letov. Lietadlá, ktoré mali v tom čase pristáť v Luxemburgu boli presmerované na Findeli alebo do Bruselu. Do Luxemburgu boli následne prevezení inou formou dopravy. 

Viac o téme: LetiskoNúdzové pristátiePodvozokLuxemburgLuxemburskoCargolux
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu