Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Obrovské prekvapenie v máji: FOTO Zima uprostred jari! Na niektorých miestach napadlo až pol metra snehu

(Zdroj: Getty Images)

ALPY - Nie práve jarné počasie zasiahlo väčšinu územia talianskych Álp. V týchto dňoch ich sužujú silné dažde, zima, vietor a dokonca aj sneh. Na niektorých miestach pritom napadlo až 50 centimetrov.

Nepriaznivé počasie včera zasiahlo Taliansko a spôsobilo zlé poveternostné podmienky, ktoré boli sprevádzané zostupom studeného vzduchu zo severného Atlantiku. To spôsobilo, že teploty v horách prudko klesli a s nimi poklesla aj hranica sneženia.

Za posledných 24 hodín v niektorých lokalitách v Alpách napadlo až pol metra snehu. Informuje o tom portál imeteo.sk. "Tlaková níž ANDREAS okrem výdatných zrážok prináša aj ochladenie, v dôsledku čoho klesá hranica sneženia. Nepriaznivé počasie trápi aj Alpy a prinieslo snehovú nádielku. Znie to ako novembrová predpoveď, ale je to realita tohto zimného mája," píše imeteo.

 

Takto to teraz vyzerá v Alpách. Ďalšia vlna sa chystá viac na: https://www.imeteo.sk/spravy/prekvapenie-v-maji-napadol-sneh-pozrite-si-zasnezene-fotky foto: MeteoNews 24

Posted by www.iMeteo.sk on Friday, May 12, 2023

Sneh napadal aj v oblastiach, ktoré už v týchto dňoch majú zvyčajne prvé náznaky jari. Nepriaznivé počasie totiž včera zasiahlo Taliansko a spôsobilo zlé poveternostné podmienky, ktoré boli sprevádzané zostupom studeného vzduchu zo severného Atlantiku. To spôsobilo, že teploty v horách prudko klesli a s nimi poklesla aj hranica sneženia.

Viac o téme: ZimaSnehJarRakúskoAlpy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu