Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vodič autobusu plného detí zrazu za volantom omdlel: VIDEO Reakcia jedného z tínedžerov všetkých dostala

Chlapec zachránil život nielen vodičovi autobusu ale aj všetkým spolužiakom
Chlapec zachránil život nielen vodičovi autobusu ale aj všetkým spolužiakom (Zdroj: Youtube/ShanghaiEye)

WARREN - Minulý týždeň v stredu 26.4. sa celá siedma trieda na miestnej škole vo Warrene dostala do život ohrozujúcej situácie. Vodič autobusu viezol žiakov domov, keď mu zrazu za volantom prišlo nevoľno a odpadol do bezvedomia. Jeden zo žiakov Dillion Reeves (13) však neváhal ani sekundu a zachránil nielen vodiča ale aj všetkých svojich spolužiakov.

Incident sa stal v meste Warren, v americkom štáte Michigan. Miestny chlapec Dillon Reeves (13) sa stal hrdinom nielen pre celé mesto, ale vyslúžil si aj celonárodný potlesk. Vodič autobusu, ktorý viezol deti domov z Carter Middle School upadol počas jazdy do bezvedomia. Keď Dillon videl, ako vodič odpadol, neváhal, vyskočil a bezpečne autobus zastavil. Dokonca kričal na svojich spolužiakov, aby zavolali rýchlu zdravotnú službu. Na videu, ktoré sa šírilo sociálnymi sieťami, je jeho hrdinský čin aj zaznamenaný.

Zoo Košice predstavila nový marketingový produkt zameraný na podporu turistického ruchu v rámci spolupráce štyroch subjektov (Zdroj: TASR/František Iván)

Týždeň po incidente ho ocenila aj Rada pre vzdelávanie a mladý Dillon dostal niekoľko plakiet miestnej, ale aj štátnej úrovne za bezpečné zastavenie autobusu. Riaditeľ Rady pre vzdelávanie povedal, že „zrelosť a rýchle myslenie pod tlakom je na 13-ročného veľmi pôsobivé“. Guvernérka Gretchen Whitmerová uznala, že jeho rýchly zásah bol naozaj životzachraňujúci pre všetkých zúčastnených.

Rodičia mladého Dillona sú naňho aj patrične hrdí. „Neviem čo ho k tomu priviedlo,“ povedal otec a spolu s matkou dodali, že je to "jednoducho úžasné dieťa", informovali americké médiá. Vodič autobusu bol hospitalizovaný, no už sa zotavuje v domácom prostredí. Dillon si však svoje hrdinstvo vôbec nepripúšťa, bol to preňho "deň ako každý iný". Na otázku novinárov, ako vedel riadiť tak veľký autobus, odpovedal, že "sledoval mamu ako šoféruje auto každý deň".

Viac o téme: AutobusUSACesta do školyZáchrana životov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu