Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tragická správa zo sveta letectva: Pri páde lietadla zomrela mladá hviezda (†34)! Jeho kúsky obdivovali aj Slováci

(Zdroj: TASR/Branislav Račko, Reprofoto/YouTube)

LUSEVERA – Svet letectva zasiahla smutná správa. Mladý pilot Alessio Ghersi (†34), ktorého mali vďaka leteckej šou SIAF možnosť vidieť aj slovenskí diváci, tragicky zahynul pri páde lietadla v rodnom Taliansku. Zostala po ňom manželka a dve deti.

Talianska trikolóra je dobre známa aj na Slovensku. Jej piloti aj so svojimi strojmi sa totiž už niekoľkokrát predviedli aj na leteckých dňoch SIAF. „Piloti talianskej letky predvádzajú tie najodvážnejšie akrobatické výkony a hrdo zanechávajú taliansku vlajku vo všetkých krajinách sveta,“ písali o nich organizátori podujatia. Medzi pilotmi, ktorí okúsili slovenské nebo na Záhorí, nechýbal ani Alessio Ghersi.

Archívne video: Najväčšia letecká šou na Slovensku - SIAF 2019, boli ste aj vy?

Najväčšia letecká šou na Slovensku - SIAF 2019, boli ste aj vy?

Žiaľ, z Talianska prišla smutná správa, ich letecké eso zomrelo vo veku 34 rokov. Stalo sa tak pri tom, čo miloval – lietaní. Stroj v ktorom sedel - malé lietadlo Alpi Pioneer 300 - sa zrútil blízko talianskej obce Lusevera v provincii Udine. Okrem Ghersiho sa na palube nachádzala aj ďalšia osoba, ktorá pád tiež neprežila.

Náčelník štábu talianskych vzdušných síl, generál Luca Goretti v mene ozbrojených síl vyjadril v týchto ťažkých chvíľach podporu rodine. Zrušené bolo aj tradičné podujatie, ktoré sa zvykne konať na záver výcvikového obdobia pred začiatkom akrobatickej sezóny a pôvodne bolo naplánované na 1. mája.

Gherasi vstúpil do letectva v roku 2007. Po absolvovaní Akadémie vzdušných síl získal kvalifikáciu bojového pilota na lietadle Eurofighter Typhoon, vykonávajúceho protivzdušnú obranu na národnej úrovni aj v misiách NATO. Následne bol vybraný do Frecce Tricolori, pred sebou mal svoju piatu sezónu.

 

Viac o téme: PilotúmrtieFrecce TricoloriAlessio Ghersi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu