Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nespratníci počmárali 230-ročnú sochu: NOVÚ podobu vzácneho kúska v múzeu musíte vidieť! Smiechu sa nezdržíte

(Zdroj: gettyimages.com)

WORCESTERSHIRE - Kuriózny prípad sa odohral v grófstve Worcestershire v Anglicku, v rozsiahlom parku a múzeu z polovice 18. storočia. Balíček voskoviek mal byť súčasťou aktivít, ktoré prichystali organizátori podujatia pre deti. Niektoré sa však rozhodli „skrášliť“ vzácnu 230-ročnú sochu a pamätník.

Šokujúca fotografia sa rozšírila aj na sociálnych sieťach. Na snímke je pokreslená tvár, končatiny, no dokonca aj trup na vzácnej soche Sabriny zo začiatku 70. rokov 18. storočia od renomovaného sochára Johna Bacona.

archívne video

Múzeum budúcnosti v Dubaji (Zdroj: Dromedar / Pavol Urbánek)

Vedenie múzea v záhradách Croome Court bolo z umeleckého diela malých detí zhrozené. „Boli sme zdesení, a rozrušení, že sa to stalo,“ povedal hovorca National Trust pre britský denník Mirror. Detskú maľbu sa im našťastie podarilo odstrániť po konzultácii so správcom záhrad, ktorý sochu a pamätník vyčistil. „Našťastie sa nám podarilo odstrániť pastelku zo sochy bez pomoci externých čistiacich prostriedkov alebo drahých špeciálnych materiálov,“ dodal hovorca.

Múzeum vyjadrilo pochopenie, že išlo o detskú vynaliezavosť, no zároveň apelovali na rodičov, že "počas veľkonočného obdobia boli pastelky rozdané aj iným deťom a tie boli schopné vykonať aktivity bez ničenia vzácnych sôch".

Viac o téme: DetiMúzeumČmáranicaVoskovky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu