Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Únos a vražda mladučkej Emilie (†17) šokovala celú krajinu: Stopy vedú na Slovensko!

Emilie Meng
Emilie Meng (Zdroj: FB)

DÁNSKO - Emilie Meng (†17) sa 10. júla 2016 vracala večer domov z posedenia s priateľmi, keď bez stopy zmizla. Stalo sa to v meste Korsør na ostrove Zealand. Jej telo našli presne na Vianoce, 24. decembra 2016. Teraz v prípade nastal posun.

Prípad, ktorým žije celé Dánsko, nie je uzavretý ani po siedmich rokoch. Emilie zmizla 10. júla 2016, keď sa večer vracala domov. Napriek tomu, že po nej polícia aj dobrovoľníci intenzívne pátrali, jej telo našli až 24. decembra toho istého roku, 60 kilometrov od miesta, kde ju videli naposledy.

Aj keď boli viacerí podozriví, ktorých polícia preverovala, prípad sa nikde neposunul. Až 15. apríla 2023 sa za podobných okolností stratila 13-ročná Filippa. Polícia ju našla u 32-ročného muža, ktorého obvinila z únosu a znásilnenia. Zaujímavosťou ale je, že polícia zistila, že v roku 2016 si kúpil auto, ktoré zachytili bezpečnostné kamery na mieste, kde zmizla Emilie.

archívne video

Vražda bezdomovca v USA (Zdroj: Twitter/@Edwin07011)

Stopy vedú na Slovensko

Celý prípad je o to šokujúcejší, že stopy vedú až na Slovensko. Ako informuje dánsky portál bt.dk, veľmi prekvapená bola slovenská rodina, keď jej na dvere zaklopali kriminalisti s tým, že im idú zhabať auto Hyundai i30. Rodina si ho kúpila z dánskeho bazáru a ani nevedela, že mohlo byť tým, na ktorom vrah uniesol vtedy 17-ročné dievča. 

Rodina si auto kúpila ešte v roku 2021 a polícia im ho zhabala 20. apríla tohto roka, len štyri dni potom, ako v Dánsku zadržali podozrivého 32-ročného muža. Polícia zistila, že bol majiteľom rovnakého auta, aké bolo videné bezpečnostnými kamerami na mieste, kde zmizla Emilie. Neskôr ho nabúral tak, že ho bolo úplne poškodené. Auto teda skončilo na vrakovisku.

Dánsky portál informuje, že "východoeurópske" krajiny obchodujú tak, že odkupujú autá z vrakovísk, zrenovujú ich a potom predávajú. Takto sa toto konkrétne auto malo dostať aj na Slovensko a neskôr do slovenskej rodiny, ktorá oň teraz prišla. Dánski kriminalisti budú skúmať, či sa v aute nenachádzajú biologické stopy zavraždenej Emilie. 

Viac o téme: AutoDievčaVraždaPolícia Dánko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu