Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Polícia zadržala v Melku muža: Údajne zastrelil partnera svojej matky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

MELK - Rakúska polícia zadržala v noci na piatok muža, ktorý vo štvrtok večer v meste Melk západne od Viedne zastrelil partnera svojej matky a následne sa zabarikádoval v dome. TASR správu prevzala z agentúry APA.

Pred zadržaním muža padlo niekoľko výstrelov, uviedol hovorca polície v Dolnom Rakúsku Raimund Schwaigerlehner. Podozrivý, ktorý zrejme utrpel ľahké zranenia, bol prevezený na kontrolu do nemocnice.

Polícia bola na miesto činu privolaná vo štvrtok krátko po 19.00 h. Pre nejasnosť situácie nebolo najprv možné do budovy vstúpiť. Napokon však rýchle zásahové jednotky (SIG) z domu vyniesli ťažko zraneného postreleného muža a odovzdali ho záchranárom. Muž však na mieste podľahol zraneniam.

Možný spúšťač mohli byť rodinné spory

Podozrivý vyzbrojený dlhou strelnou zbraňou sa podľa správ rakúskych médií po spáchaní činu zabarikádoval v podkroví domu. Polícia okolie uzavrela a na mieste zasahovali aj špeciálne jednotky Cobra. Po dlhom vyjednávaní bol muž okolo polnoci zadržaný. Predtým bolo počuť paľbu - kto strieľal však nebolo jasné.

Počas spáchania skutku sa v dome nachádzala aj matka páchateľa, ktorá vyviazla bez zranení. Podľa polície utrpela ťažký šok a bola jej poskytnutá psychologická pomoc. O motíve činu ani type použitej zbrane polícia nateraz bližšie informácie neposkytla. Ako možný spúšťač konania páchateľa sa však spomínajú rodinné spory. Ďalšie podrobnosti o podozrivom a obeti majú byť ohlásené v piatok.

Viac o téme: PartnerRodinaZbraňPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu