Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Študentovi, ktorý hádzal vajcia na kráľa Karola III., udelili trest

Kráľ Karol III.
Kráľ Karol III. (Zdroj: SITA/Dan Kitwood/Pool Photo via AP)

LONDÝN - Študenta, ktorý vlani v novembri hádzal na britského kráľa Karola III. vajcia, v piatok uznali za vinného z ohrozovania. Udelili mu trest 100 hodín verejnoprospešných prác. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Patrik Thelwell (23) hodil najmenej päť vajec smerom na kráľa počas jeho stretnutia s verejnosťou v meste York na severovýchode Anglicka. Thellwell porušenie zákona odmietol a na súde tvrdil, že použitie miernej úrovne násilia bolo zákonné. Išlo podľa jeho slov o sebaobranu proti násiliu zo strany štátu.

Sudca v Yorku ho však uznal za vinného a uviedol, že Thelwell mal v úmysle vyvolať u kráľa presvedčenie, že bezprostredné nezákonné násilie bude použité proti nemu. Dostal trest 100 hodín verejnoprospešných prác bez nároku na odmenu. Kráľ a jeho manželka Kamila boli 9. novembra v Yorku, aby odhalili sochu kráľovnej Alžbety II. v miestnej katedrále. Alžbeta II. zomrela vlani v septembri a kráľom sa stal jej najstarší syn Charles, ktorý prijal meno Karol III.

Thelwell počas útoku údajne kričal, že "táto krajina bola postavená na krvi otrokov" a "nie je to môj kráľ". Polícia ho neskôr zadržala.

Viac o téme: ŠtudentVajciaCharlesKráľ Karol III.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu