Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Uniknuté vojenské dokumenty PENTAGÓNU odhalili ďalšie tajomstvo: Putina čaká chemoterapia

Ruský prezident Vladimir Putin Zobraziť galériu (2)
Ruský prezident Vladimir Putin (Zdroj: TASR/AP/Sputnik, Kremlin/Mikhail Klimentyev)

MOSKVA - Podľa tajných správ sú vyhliadky, ktorým čelí Vladimir Putin, nepríjemné. Elity v Kremli vraj plánujú zvrhnúť despotu, ktorý má byť pre zlý zdravotný stav už mimo hry.

Vojna na Ukrajine, ktorú vo februári 2022 inicioval Vladimir Putin, neúprosne zúri a vyhliadky na bezprostredné prímerie a koniec nezmyselného krviprelievania môžu byť len ťažko pochmúrnejšie.

Podľa tajných amerických dokumentov, ktoré už niekoľko dní kolujú internetom a o ktorých Biely dom hovorí, že by mohli predstavovať hrozbu pre národnú bezpečnosť, môžu byť dni Vladimíra Putina v Kremli spočítané aj kvôli tomu, že má rakovinu a čaká ho chemoterapia.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 414 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Dokumenty, ktoré vraj pochádzajú z amerického Pentagonu, načrtli možný koniec Putinovej vlády v Kremli na jednej strane a ukrajinskej vojny na strane druhej. V liste boli okrem iného zhrnuté podrobnosti o pohyboch vojsk na Ukrajine, ruské straty vo „vojenskej špeciálnej operácii“ a množstvo rozkazov z kruhov spravodajských služieb.

Dokument obsahuje aj informáciu, že Kremeľ sa už aktívne pripravuje na odstránenie Vladimira Putina. Za hlavných aktérov zrejme hroziaceho prevratu boli menovaní ruský dôstojník a tajomník ruskej bezpečnostnej rady Nikolaj Patrušev a armádny generál a náčelník generálneho štábu Valerij Gerasimov. Dvojica už vymyslela plán na zosadenie Vladimira Putina z postu hlavy ruského štátu – a hovorí sa, že Putinov nestabilný zdravotný stav by mohol hrať do karát jeho oponentom.

Valerij Gerasimov
Zobraziť galériu (2)
Valerij Gerasimov  (Zdroj: SITA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File)

Už nejaký čas sa hovorí o tom, že Vladimir Putin trpí sériou neduhov – podľa ktorých má kremeľský šéf údajne Parkinsonovu chorobu a bojuje s rakovinou. Práve táto diagnóza má teraz Putina prinútiť k zdĺhavej a vyčerpávajúcej liečbe, ktorá by mohla odvrátiť pozornosť kremeľského despotu od vojny na Ukrajine. Hovorí sa o tom, že Vladimir Putin musí podstúpiť chemoterapiu, aby zastavil rakovinu. Dočasné oslabenie Putina by bolo ideálne, aby Patrušev, Gerasimov a spol. presadili prevrat. Putinovi odporcovia prišli s plánom zámerne nechať vojnu na Ukrajine zlyhať sabotážou. Informácie šírené v tajnom dokumente sa podľa „Vice“ týkajú ukrajinských vládnych kruhov, ktoré zase získavajú informácie od špióna v Kremli.

Viac o téme: ZosadenieRuskoVladimir PutinValerij GerasimovNikolaj PatruševOdhalené dokumenty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu