Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pápež odslúžil vo Vatikáne bohoslužbu na Zelený štvrtok

Pápež František Zobraziť galériu (2)
Pápež František (Zdroj: TASR/AP)

VATIKÁN - Pápež František na Zelený štvrtok odslúžil bohoslužbu v Bazilike svätého Petra vo Vatikáne niekoľko dní po tom, ako ho po zápale priedušiek prepustili z nemocnice.

 Štvrtková svätá omša bola venovaná sviatosti kňazstva. František vo štvrtok popoludní umyje nohy 12 väzňom v nápravnovýchovnom zariadení pre mladistvých Casal del Marmo.
Tradičný obrad je spomienkou na to, ako Ježiš Kristus pred Poslednou večerou umýval nohy 12 apoštolom. Pápež od začiatku svojho pontifikátu v roku 2013 zdôrazňuje venovanie pozornosti ľuďom z okraja spoločnosti, vrátane osôb vo väzení.

Pápež František
Zobraziť galériu (2)
Pápež František  (Zdroj: SITA/AP)

Štvrtkovú kázeň využil na povzbudenie kňazov v ich službe

Štvrtkovú kázeň využil na povzbudenie kňazov v ich službe a poďakoval sa im za dobro, ktoré konajú, no často zostáva nepovšimnuté, píše server Vatican News. Súčasťou štvrtkovej omše je posvätenia olejov a obnovenie kňazských sľubov, ktoré skladajú pri vysviacke. Františka minulú sobotu prepustili z nemocnice, kde strávil niekoľko dní so silným zápalom priedušiek a boli mu vnútrožilovo podávané antibiotiká. Veľkonočný Svätý týždeň je preto preňho skúškou odolnosti. Vatikán uviedol, že František sa zúčastní na všetkých obradoch vo Veľkom týždni vrátane krížovej cesty v Koloseu na Veľký piatok a omše na Veľkonočnú nedeľu na Námestí svätého Petra.

Viac o téme: BohoslužbaVatikánPápež FrantišekZelený štvrtok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu