Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

VIDEO Ťažká noc pre českých hasičov: V Prahe horelo súčasne na dvoch rozličných miestach! Dramatické oživovanie

V Prahe horelo v noci na stredu 5. apríla na dvoch miestach.
V Prahe horelo v noci na stredu 5. apríla na dvoch miestach. (Zdroj: Facebook/HZS Praha)

PRAHA – I keď je česká metropola najväčším mestom v krajine, len málokedy sa stáva, že počas jednej noci musia hasiči zasahovať na dvoch rozličných miestach. Počas tohto týždňa sa to však skutočne stalo. V prvom prípade muselo prísť dokonca k oživovaniu priamo na mieste incidentu.

archívne video

V centre Banskej Štiavnice horí viacero historických budov (Zdroj: Facebook/Ludo Kanik)

V noci na stredu 5. apríla museli pražskí hasiči bojovať s ohňom na dvoch rozličných miestach. V prvom prípade išlo o bytový dom na Mečíkovej ulici v Prahe 4, kde na 12. poschodí vypukol požiar. Z objektu hasiči evakuovali 46 ľudí, pričom jedného muža museli oživovať.  

"Byt začal horieť krátko pred 01:00. Po príchode prvej hasičskej jednotky byt úplne zachvátili plamene," uviedol hovorca Martin Kavka. Požiar sa podľa neho podarilo dostať pod kontrolu v priebehu niekoľkých minút, no oheň ho celý zničil. "Počas zásahu bola nájdená jedna osoba a odovzdaná do starostlivosti ZZS (Záchranná zdravotná služba)," doplnil Kavka.

Požiar v Prahe: Plamene zachvátili byt na 12. poschodí (Zdroj: Facebook/HZS Praha)

Podľa hovorkyne záchranárov Jany Poštovej sa záchranári starali o muža vo veku okolo 70 rokov. "Po resuscitácii sme ho previezli do nemocnice na Vinohradoch," povedala. Príčina požiaru nie je zatiaľ známa. Škoda bola predbežne vyčíslená na státisíce eur. Druhý zásah hasiči absolvovali pri ubytovni na Čiernokosteleckej ulici v Prahe 10. Budova už bola určená na demoláciu. Podľa Kavku požiar vypukol na druhom poschodí.

 

Několik jednotek hasičů zasahovalo u požáru vybydlené ubytovny v Praze 10. Čtyři profesionální a tři dobrovolné...

Posted by HZS Praha on Tuesday, April 4, 2023

Tu museli evakuovať 30 ľudí. Požiar vypukol po polnoci. "Na likvidáciu požiaru boli nasadené štyri hadice so silným prúdom s využitím výškovej techniky. Hasiči použili aj zariadenie Cobra na hasenie medzistropia a strechy objektu," popísal Kavka. Príčinou požiaru bola nedbalosť, s ohľadom na demolačný objekt nevznikla žiadna škoda.

Viac o téme: Obytný domPožiarHasičiOživovaniePrahaČeská republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu