Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Požiar v berlínskej nemocnici: Jeden z pacientov má život ohrozujúce zranenia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Štyria ľudia utrpeli vážne zranenia pri požiari v noci na pondelok v berlínskej nemocnici. Jeden z pacientov má život ohrozujúce zranenia, informovali úrady. V súvislosti s požiarom zadržali muža.

Aktualizované o 18:18 Požiar v nemocnici v nemeckej metropole Berlín, pri ktorom v noci na pondelok utrpeli vážne zranenia štyria ľudia, vznikol úmyselne. Založil ho muž, ktorý chcel byť v nej hospitalizovaný, vyplýva z prvých výsledkov vyšetrovania. Informuje o tom správa z agentúry DPA.

Požiar v berlínskej nemocnici
Zobraziť galériu (3)
Požiar v berlínskej nemocnici  (Zdroj: TASR/Dominik Totaro/dpa)

Polícia zadržala 48-ročného muža, ktorého podozrieva z podpaľačstva. Krátko po polnoci mal najprv zapáliť dve prázdne lôžka na druhom podlaží nemocnice Klinikum Am Urban v berlínskej štvrti Kreuzberg.

Podpálené lôžka sa nachádzali na chodbe pri výťahoch. Dym sa tak dostal do výťahových šácht, v dôsledku čoho sa jedna žena vo výťahu priotrávila dymom. Hospitalizovali ju na jednotke intenzívnej starostlivosti v inom zdravotníckom zariadení. Dymu sa nadýchali aj tri ďalšie osoby.

Požiar v berlínskej nemocnici
Zobraziť galériu (3)
Požiar v berlínskej nemocnici  (Zdroj: TASR/Dominik Totaro/dpa)

Krátko nato sa mal muž pokúsiť podpáliť aj smetnú nádobu vo vstupnej hale nemocnice, v tom mu však už zabránili privolaní hasiči. Agentúra DPA pripomína, že v niektorých nemocniciach v Nemecku platia prísne protipožiarne opatrenia, ktoré zakazujú ponechávanie prázdnych lôžok na chodbách. Bezprostredne nebolo známe, či sa to vzťahovalo aj na nemocnicu v štvrti Kreuzberg.

Požiar na treťom poschodí nemocnice Klinikum am Urban v Berlíne hasiči uhasili v pondelok nadránom. Vážne zranenia utrpeli traja pacienti a zdravotná sestra, medzi nimi je aj pacient, ktorý uviazol vo výťahu a jeho život je ohrozený.

Z nemocnice evakuovali 40 pacientov

Z nemocnice evakuovali 40 pacientov, keď sa po budove rozšíril dym. Hasiči uviedli, že najprv začali horieť lôžka na chodbe, ale nie je jasné, prečo vzbĺkli, napísala nemecká tlačová agentúra DPA. Polícia oznámila, že zatkla muža a nedá sa vylúčiť ani podpaľačstvo.

Viac o téme: PožiarNemocnicaZraneníBerlín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu