Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Krutá nehoda si vyžiadala sedem obetí: Vinník bez vodičského preukazu prežil! Taký masaker záchranári ešte nevideli

V Nemecku sa odohrala smrteľná nehoda.
V Nemecku sa odohrala smrteľná nehoda. (Zdroj: profimedia.sk)

BERLÍN - Pri hroznej dopravnej nehode v Durínsku zomrelo sedem ľudí, z nich piati mali iba devätnásť rokov. Je iróniou osudu, že 45-ročný vinník prežil s ťažkými zraneniami. Hovorí sa, že šoféroval bez vodičského oprávnenia a bol opitý.

Pri hroznej nehode na B247 v Durínsku zahynulo sedem ľudí. Medzi obeťami je aj päť 19-ročných mladíkov, ktorí zhoreli vo svojom aute. Zatiaľ nie je jasné, ako presne k nehode došlo. Jedna vec je jasná, do kolízie sa dostali tri autá.

Hrozivá nehoda na D1: Zrazili sa tri autá! (Zdroj: FB/Polícia SR)

Ako informoval denník Bild, 45-ročný muž sa mal so svojím BMW zaradiť do protiidúceho pruhu. Tam sa zrazil s mercedesom a volkswagenom. Obidve autá vzbĺkli a úplne zhoreli. Okrem pätice mladíkov v mercedese zahynuli aj 60-ročný vodič volkswagenu a 44-ročná spolujazdkyňa z BMW.

Šofér, ktorý nehodu spôsobil, sa zranil ťažko, rovnako jeho 34-ročný spolujazdec. Spolujazdkyňa (73) vo volskwagene tiež prežila.

Vinník jazdil bez vodičáku a pravdepodobne bol opitý

45-ročný muž, ktorý nehodu spôsobil, má zrejme na svedomí sedem životov. Noviny Bild citujú policajného hovorcu. Muž nemal vodičský preukaz. „Máme tiež podozrenie, že vodič BMW bol opitý a objednali sme si odber krvi. Na výsledok sa stále čaká."

Aká násilná musela byť zrážka, sa dalo vyčítať z trosiek: dve z vozidiel boli zničené na nepoznanie – jeden z obhorených vrakov ležal cez zvodidlá, druhý zostal stáť na ceste s rozdrvenou karosériou. Tretie auto bolo prevrátené na kraji cesty.

Jeden zo zasahujúcich hasičov povedal: "Najhoršia a najtragickejšia misia všetkých čias"

Noviny Bild citujú jedného zo záchranárov – veliteľa mestských hasičov Stevena Dierbacha: „Som u hasičov 25 rokov, mal som 5000 zásahov, ale táto nehoda bola pre našu rodinu s modrým svetlom najhoršia a najtragickejšia.“  Pri zásahu bolo nasadených 19 hasičov. 

Toľko životov zmarených za pár sekúnd

Všetky obete zomreli vo svojich vozidlách. Podľa polície sa telá podarilo nájsť až po uhasení plameňov. Obyvateľov v okolí požiadali, aby nechali okná a dvere zatvorené kvôli jedovatým oblakom dymu.

Odborníci majú teraz plné ruky práce s osvetľovaním pozadia dramatickej nehody. Po takejto ničivej tragédii sa totiž vynára množstvo otázok. Ako sa mohlo stať, že pri kolízii prišlo o život toľko ľudí? Prečo autá zhoreli? A ako k nehode došlo? Stalo sa to v dlhej zákrute a krátko pred nárazom došlo k predbiehaciemu manévru.

Viac o téme: AlkoholObeteOpitýBez vodičákuNemeckoNehoda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu