Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Veriacich vystrašila správa z Vatikánu! Pápež František skončil v nemocnici, čo sa stalo?

Pápež František
Pápež František (Zdroj: TASR/AP)

RÍM - Pápeža Františka odviezli v stredu popoludní do nemocnice na "určité testy, ktoré boli vopred naplánované", napísal v oznámení hovorca Vatikánu Matteo Bruni. TASR prevzala správu z tlačových agentúr DPA, AFP a AP.

Viac podrobností nezverejnil, takže nie je známe, ako dlho zostane 86-ročný pápež v Univerzitnej nemocnici Gemelli v Ríme a aké testy má naplánované. František absolvoval v nemocnici Gemelli v júli 2021 úspešnú operáciu, pri ktorej mu odstránili 33 centimetrov hrubého čreva a zostal tam desať dní. V interview pre agentúru AP z 24. januára tohto roka František povedal, že divertikulóza (výdutina v črevnej stene) sa "vrátila".

Pápeža trápi malá zlomenina

Pápeža tiež už vyše roka trápia natiahnuté väzy pravého kolena a malá zlomenina, čo ho často núti použiť invalidný vozík alebo si pomáhať pri chôdzi palicou. Operáciu kolena zatiaľ odmieta podstúpiť, pretože počas operácie hrubého čreva v roku 2021 nereagoval dobre na celkovú anestéziu, píše AP. František má tento víkend celebrovať obrad počas Kvetnej nedeľe, po ktorej nasleduje rušný Veľkonočný týždeň so sériou obradov: Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota a nakoniec Veľkonočná nedeľa 9. apríla.

Viac o téme: TestyNemocnicaPápež František
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu