Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Slovákovi, ktorý vraždil v Ostrihome, súd zmiernil doživotný trest: Po novom si odsedí 17 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky - Ramon Leško)

BUDAPEŠŤ - Odvolací súd v Győri zmiernil slovenskému občanovi doživotný trest na 17 rokov odňatia slobody za vraždu Slovenky, ktorú spáchal 13. mája 2021 v severomaďarskom Ostrihome. Pre agentúru MTI to v utorok uviedol hovorca súdu Tamás Ferenczy, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Odvolací súd podľa slov hovorcu prijal argumenty obhajoby, ktorá vyhlásila, že na dosiahnutie cieľov trestu stačí uložiť trest odňatia slobody na určitý čas. Prvostupňový súd v Tatabányi odsúdil 25-ročného páchateľa Lóránta H. za vraždu spáchanú obzvlášť surovým spôsobom na doživotie 13. januára. Muž sa k činu priznal. Nález mŕtvej 68-ročnej občianky SR v priekope v intraviláne Ostrihomu nahlásili polícii 14. mája 2021 o 18.37 h. Lekárska obhliadka potvrdila, že obeť zomrela cudzím zavinením.

Muž je stíhaný aj na Slovensku

Vyšetrovatelia v krátkom čase identifikovali páchateľa, zadržali ho na ostrihomskom Námestí aradských mučeníkov a vypočuli ho ako podozrivého. Na prvostupňovom súdnom pojednávaní zaznelo, že muža stíhajú aj slovenské orgány činné v trestnom konaní pre podozrenie z vraždy staršieho muža v Štúrove, u ktorého odsúdený býval.

Viac o téme: VraždaSúd SlovákOstrihom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu