Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Otec, milujem Zelenského! Odhalenie identity milenca Putinovej dcéry (35) šokovala Rusko

Katarína Tichonová, dcéra Vladimíra Putina. Zobraziť galériu (2)
Katarína Tichonová, dcéra Vladimíra Putina. (Zdroj: Facebook/Катерина Тихонова/Pawel Dudzik)

MOSKVA/MNÍCHOV - Jedna z dvoch dcér ruského prezidenta Vladimira Putina má priateľa. Aspoň teda podľa priezviska však nejde len tak o hocikoho. Katarína Tichonová (35) bola už raz vydatá, no v roku 2017 sa rozviedla. Odvtedy je jej partnerom ruský baletný tanečník, ktorý pôsobil aj v New Yorku či Londýne. Jeho meno je Igor Zelenskij (52).

Tichonová je jednou z Putinových dcér z jeho manželstva s Ľudmilou Aleksandrovnou Ocheretnajaovou. Jej prvým manželom bol najmladší ruský miliardár Kirill Šamalov (40). V roku 2017 sa však rozišli a odvtedy trávila čoraz viac času s Igorom Zelenským (52), ruským tanečníkom baletu, informuje Daily Mail. Podľa najnovších správ má dvojica dokonca má dvojročnú dcérku.

Sankcie voči Tichonovej, uvalené v súvislosti s inváziou jej otca na Ukrajinu, zastavili jej pravidelné lety z Moskvy do Mníchova, kde žije jej partner. Ten okrem iného pôsobil aj ako režisér, ktorý donedávna šéfoval Bavorskému štátnemu baletu. Tiež bol už raz ženatý; s choreografkou Janou Serebrjakovou má dve dcéry a jedného syna. Odhalenie o partnerovi Tichonovej priniesol nemecký Der Spiegel a nezávislé spravodajstvo IStories.

V priebehu dvoch rokov mala Katarina letieť do Mníchova viac ako 50-krát. Od anonymného zdroja IStories získal dokumenty z e-mailu Bezpečnostnej služby Putina aj Tichonovovej osobnej ochranky Alexeja Skripčaka. "V Skripčakových dokumentoch sú pasy Putinovej dcéry, Igora Zelenského a dievčaťa. Všetky letenky kúpila Tichonovej ochranka. Meno dieťaťa z etických dôvodov nezverejňujeme, stačí, ak povieme, že jej priezvisko je Igorevna, čo zodpovedá Zelenského krstnému menu," uvádza sa v správe.

Pod jednou strechou

Zelenskij, ktorý sa narodil v Rusku, ale má gruzínske korene, neverí, že je príbuzným ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. V apríli odišiel z Bavorského štátneho baletu, zrejme po tom, čo odmietol odsúdiť Putinovu krvavú vojnu na Ukrajine. Denník Der Spiegel uviedol, že koncom roka 2019 Tichonovú zjavne omrzelo neustále lietať do Mníchova a rozhodla sa presťahovať k svojmu partnerovi.
 

Viac o téme: RuskoVladimir PutinKatarína TichonováZelenský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu