Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Putinova návšteva v Mariupole: Bol to všetko podvod? Na videu zaznel tajomný ženský krik

Na videosnímke zverejnenej v nedeľu 19. marca 2023, ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) a podpredseda ruskej vlády Marat Chusnullin počas návštevy Mariupola na Ukrajine.
Na videosnímke zverejnenej v nedeľu 19. marca 2023, ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) a podpredseda ruskej vlády Marat Chusnullin počas návštevy Mariupola na Ukrajine. (Zdroj: TASR/Pool Photo via AP)

MOSKVA - Na videozázname z návštevy ruského prezidenta Vladimíra Putina v okupovanom Mariupole je podľa médií počuť, ako pri jeho rozhovore s ľuďmi na ulici akási žena z diaľky zakričí, že "všetko je to na oko". Upozornili na to server ruskej redakcie BBC News a portál Meduza. Videozáznam zverejnil Kremeľ aj štátne ruské médiá.

Mariupol Rusko okupovalo po prudkých bojoch a intenzívnom bombardovaní vlani v máji. Putin si podľa Kremľa cez víkend prezrel niekoľko štvrtí mesta, bavil sa s miestnymi obyvateľmi a tiež doma navštívil jednu z miestnych rodín. Podľa prezidentovho hovorcu išlo o spontánne rozhodnutie, ktoré nebolo v pláne.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 389 (Zdroj: Facebook/Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Na viac ako dvadsaťminútovom videozázname sa v jednej chvíli, keď sa Putin baví s ľuďmi pred domom, sa z diaľky ozve volanie, ktorému nie je dobre rozumieť. Podľa serveru Meduza ale neznáma žena zakričala: "Nič z toho nie je pravda, všetko je to na oko!" Na zázname je vidieť, ako sa vicepremiér Marat Chusnullin a ďalší ľudia stojaci za Putinom obzerajú a ukazujú smerom, odkiaľ sa výkrik ozval.

Poradca mariupolského starostu Petro Andrjuščenko predtým v rozhovore s BBC uviedol, že novostavby, ktoré si v Mariupole Putin prezrel, sú len malým ostrovčekom opravených domov v inak zdevastovanom meste. Podľa spravodajského portálu Meduza zavítal ruský prezident konkrétne do rezidenčnej oblasti Nevskyj. Tam podľa správ ruských médií hovoril s miestnymi obyvateľmi, ktorí dostali nové byty namiesto svojich starých zničených.

Viac o téme: VideoNávšteva Ženský hlasVladimir PutinMariupol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu