Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

ŠOK na letisku: Muž sa snažil s autom preraziť brány areálu, polícia nemala inú možnosť a vodiča zastrelila

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky)

MLADÁ BOLESLAV - Mladá Boleslav zažila totálne dramatický koniec pracovného týždňa, keď sa na tamojšom letisku odohrali veľmi vážne veci. Muž sa v návale adrenalínu pokúšal násilne dostať na letisko s pomocou auta. Zásahová policajná jednotka nemala inú možnosť, ako rázne konať, keďže muž očividne nereagoval na výzvy.

archívne video

Česká polícia spolupracuje so Slovenskom: Náhodné kontroly sú aj v Kútoch či na D2 (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Polícia v českej Mladej Boleslavi zastrelila pri zásahu na tamojšom letisku v piatok nadránom vodiča, ktorý predtým údajne autom narážal do hangáru a administratívnej budovy letiska, píše server Novinky.cz s odvolaním sa na agentúru Aktu.cz. Polícia zatiaľ potvrdila iba to, že na letisku došlo k incidentu.

ŠOK na letisku: Muž
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reprofoto Novinky.cz)

"Po príchode hliadky k ubytovni sa neznámy muž už na mieste nenachádzal a policajti ho vypátrali v blízkosti objektu letiska, kde poškodzoval a demoloval hangáre a ďalšie vybavenie letiska," uviedla policajná hovorkyňa Vlasta Suchánková.

Páchateľ sa údajne napriek výzvam policajtov naďalej správal agresívne, preto použili hmaty, chvaty, slzotvorný prostriedok, teleskopický obušok aj taser. Napokon podľa hovorkyne museli strieľať. "Aj keď policajti zranenému mužovi okamžite poskytli prvú pomoc, na následky zranení zomrel," dodala policajná hovorkyňa. Zásah policajtov preverí Generálna inšpekcia ozbrojených zborov.
 

Na fotografiách z letiska, ktoré zverejnila agentúra Aktu.cz, vidno poškodenú bránu hangáru a tiež rozbité sklenené dvere na letiskovej reštaurácii. Polícia sa k udalosti plánuje vyjadriť neskôr.

Viac o téme: LetiskoStreľbaČeskoPolícia Mladá Boleslav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu