Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pod Sněžku boli vyslaní záchranári z dvoch krajín, po páde z veľkej výšky tam uviazla turistka

Poľskí a českí záchranári pomáhajú bezvládnej žene, ktorá spadla pod Sněžkou.
Poľskí a českí záchranári pomáhajú bezvládnej žene, ktorá spadla pod Sněžkou. (Zdroj: Facebook/ GOPR Karkonosze)

KRKONOŠE – Poľskí záchranári v spolupráci s českými kolegami boli ku koncu víkendu vyslaní na záchrannú akciu, pri ktorej išlo o život. Nešťastná turistka uviazla po páde v horách a bez profesionálnej pomoci by dlho neprežila.

archívne video

Horskí záchranári pomáhali dvom poľským horolezkyniam v oblasti Jastrabej veže (Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba)

Nemenovaná turistka chcela v nedeľu 12. marca vystúpiť na najvyšší vrch Českej republiky. Ako informuje Fakt.pl., nevybrala si bezpečnú trasu a na Sněžku sa chcela dostať po uzavretom chodníku na Jubilejnej ceste. Na horách v tom čase panovali zlé poveternostné podmienky. V istom okamihu sa pošmykla a spadla 400 m dolu svahom. 

Záchranári GOPR Karkonosze dostali hlásenie o nehode krátko pred 11. hodinou. Pomoc zavolali turisti, ktorí ich informovali o vážnom incidente, pri ktorom sa jedna turistka skotúľala dolu severným svahom Sněžky. Poľským záchranárom pomáhali počas akcie aj kolegovia z Horskej služby ČR.

 

W godzinach porannych ratownik dyżurny przyjął zgłoszenie od świadków o turystce, która stoczyła się północnymi zboczami...

Posted by GOPR Karkonosze on Sunday, March 12, 2023

Ženu sa napokon podarilo nájsť. Po príchode na miesto nešťastia mala žena mnohopočetné život ohrozujúce zranenia, informuje GOPR. Ženu na bezpečné miesto previezol vrtuľník Poľskej leteckej záchrannej služby a následne ju odovzdal českým záchranárom. 

Viac o téme: NehodaZáchranná akciaPoľskoČeská republikaSněžka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu