Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Z týchto slov mrazí: Po Ukrajine vyhlási Rusko vojnu Európe, tvrdí Solovjov

Putinov hlavný propagandista Vladimir Solovjov
Putinov hlavný propagandista Vladimir Solovjov (Zdroj: Twitter/TheKremlinYap)

MOSKVA – Putinov hlavný šíriteľ ruskej propagandy verejne predostrel, že vojnou na Ukrajine sa to nekončí. Keď bude po tomto konflikte, Rusko má vyhlásiť vojnu celej Európe. Na prvý pohľad je to šialená teória, avšak Putin počíta s istým, sledom udalostí, ktoré by sa mohli naplniť v jeho prospech.

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 381 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Vladimir Solovjov je hlavným Putinovým poradcom v oblasti propagandy. Vo svojom diskusnom programe na ruskej štátnej stanici Kanal 1 sa vyjadril, že po vojne na Ukrajine sa Rusko dostane do konfrontácie s Európou. Konflikt, ktorý mal podľa prvotných plánov trvať nanajvyš niekoľko mesiacov, sa pretiahol už do druhého roka. Ruská armáda utrpela na Ukrajine mohutné straty, s ktorými rátal asi málokto. 

Solovjov to však berie z pozitívnej stránky. Ruské vojsko bude skúsenejšie a Európa má byť podľa jeho teórie vojensky vyčerpaná. V tomto prípade sa opieral o dodávky zbraní do Ukrajiny, ktoré poskytuje okrem Európy aj USA. "Čo nastane, keď sa vysporiadame s Ukrajinou? Naša armáda bude bez akýchkoľvek pochybností tou najlepšou na svete. Budeme mať najväčšie skúsenosti z boja. Európa bude naopak vojensky vyčerpaná," uviedol Solovjov. 

Urazil európskych politikov 

Putinov propagandista ďalej tvrdil, že po vojne s Ukrajinou si to Rusi budú musieť vydiskutovať so zvyškom Európy. "Nedávajú nám inú možnosť. Po vojne budeme chcieť poznať odpoveď na otázku 'čo ste to robili?'" Solovjov to adresoval hlavne Nemecku, Poľsku a Veľkej Británii. Spomenul nemeckého premiéra Olafa Scholza, ministra obrany Nemecka Borisa Pistoriusa, britského premiéra Rishiho Sunaka, či jeho predchodcu Borisa Johnsona.

"Pistoriusa chytiť pod krk, Scholza vyťahať za nos, a to isté treba spraviť aj s celou poľskou bandou. K nim pridáme ešte Britov od Rishiho Sunaka po Borisa Johnsona. Všetkými treba zatriasť, aby sa prebrali," doplnil. Pri baltských štátoch len škontatoval, že si ich vôbec nevšíma a použil pomenovanie baltské vymieranie. 
 

Viac o téme: PropagandaAgresorRuskoEurópaVojna na UkrajineVladimir Solovjov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu