Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Syn poslankyne v Poľsku spáchal samovraždu: Vo verejnoprávnom rádiu prezradili, že bol obeťou pedofila!

Syn poľskej opozičnej političky spáchal samovraždu
Syn poľskej opozičnej političky spáchal samovraždu (Zdroj: Twitter/@FiliksMagdalena)

VARŠAVA - Poslankyňa opozičnej Občianskej platformy Magdalena Filiksová prišla o syna. Oznámila to na sociálnej sieti Twitter. Ako v pondelok napísala agentúra AP, 15-ročný chlapec spáchal samovraždu po tom, ako štátna televízia a rozhlas zverejnili niektoré detaily o kauze pohlavného zneužitia mladistvých. Z reportáže nebolo ťažké vyzistiť, že jednou z obetí pedofila bol práve on.

V decembri minulého roku odznela v Rádiu Štetín reportáž novinára Tomasza Duklanowského, ktorý porozprával o úradníkovi zo Štetína, ktorý strávil rok vo väzení za sexuálne zneužívanie a poskytovanie drog maloletým. Aj keď nepovedal priamo mená detí, ktoré boli zneužité, povedal, že išlo o dve deti členky poľského parlamentu a prezradil aj ich vek, informovali poľské médiá. Súd sa pritom odohral za uzavretými dverami a verejnosť o podrobnostiach nevedela.

Extrémna jazda opitej ženy: Stačila sekunda a mohlo prísť k tragédii! (Zdroj: FB/Polícia SR)

Keďže zo slov novinára a prezradeného veku obetí už nebolo ťažké si odvodiť mená, Mikołaj (15) zrejme tú ťažobu neuniesol a dva mesiace po odvysielaní reportáže, 17. februára 2023, spáchal samovraždu. Informovala o tom sama poslankyňa na svojom účte na Twitteri.

Ostrej kritike teraz čelí nielen novinár Duklanowský ale aj verejnoprávne rádio a vládnuca strana PiS (Právo a spravodlivosť). Podľa opozície sa totižto Poľský rozhlas ale aj verejnoprávna televízia TVP stala "hlasnou trúbou koalície". Po parlamentných a prezidentských voľbách v roku 2015 zvolila koaličná strana PiS všetkých členov Rady pre rozhlasové a televízne vysielanie zo svojich vlastných. Šéfom tejto rady bol protiústavne zvolený poslanec PiS Witold Kołodziejski.

Predstavitelia koaličnej strany však argumentujú, že aj keď sa trestný čin stal už v roku 2020 a páchateľ bol v roku 2021 odsúdený, o prípade sa doteraz neinformovalo. Je údajne preto správne, že verejnosť sa o incidente dozvedela. Odsúdený úradník bol z opozície a to konkrétne opozičnej strany Občianskej platformy, ktorej členkou je aj Magdalena Filiksová. „Práve tí, ktorí tak vykrikujú o boji proti pedofílii, skrývajú, že sú v ich vlastných radoch,“ uviedol minister školstva zo strany Pravda a spravodlivosť Przemysław Czarnek.

 

Viac o téme: KoalíciaOpozíciaMédiáPoľskoPiSMagdalena Filiks
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu