Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Adam varuje rodičov: Pozor na úchyla, toto robil deťom pri bazéne! FOTO ako dôkaz

(Zdroj: Facebook/Adam Whittington)

BRISBANE - Bývalý vojak na sociálnych sieťach varoval austrálskych rodičov pred mužom, ktorý fotografuje deti pri bazéne. Zameriava sa predovšetkým na tie, ktoré sa prezliekajú. Polícia muža zadržala a obvinila z držby a výroby materiálu zneužívajúceho deti.

Bývalý vojak a riaditeľ charitatívneho projektu Rescue Children Adam Whittington varoval rodičov pred potenciálnymi predátormi číhajúcich na ich deti. Na sociálnej sieti uverejnil zábery muža, ktorý údajne fotografoval deti pri bazéne vo Wynnum Wading Pool na pobreží austrálskeho Brisbane. 

Polícia tvrdí, že muž pomocou inteligentných hodiniek ovládal kameru svojho telefónu, ktorá mu trčala zo zadného vrecka smerom k deťom. "Zverejňujem to, aby som varoval všetkých rodičov/opatrovateľov na celom svete," uviedol Whittington, keď minulý týždeň zdieľal fotografie. Úchyl fotografoval deti najmä vtedy, keď ich rodičia alebo opatrovatelia prezliekali. Podľa Adama si rodičia musia byť vedomí metódy tajného fotografovania ich detí. "Všetci buďme ostražití a držme všetky deti v bezpečí, či už sú vaše alebo nie. Je našou zodpovednosťou udržať ich v bezpečí," dodal. 

 

PUBLIC WARNING ⚠️ It’s vital everyone sees this & understands how paedophiles/predators are using technology to...

Posted by Adam Whittington on Wednesday, February 22, 2023

Ostražitá verejnosť 31-ročného muža konfrontovala a nahlásila ho polícii, ktorá ho neskôr zatkla a obvinila, informoval spravodajský portál 7 News. Miestna mamička Zena Masonová povedala, že je znepokojujúce počuť o incidente na mieste, kam často chodila so svojimi deťmi. "Myslím, že sa to môže stať kdekoľvek, ale keď sa to stane na mieste, kde ste boli, je to o niečo strašidelnejšie. Ak ste spolu v miestnosti, nemáte kontrolu nad tým, kto tam bude a čo sa deje a viete, telefóny sú všade." 

Dotyčný mladík je momentálne vo väzbe a čelí štrnástim obvineniam z držby a výroby materiálu zneužívajúceho detí. Súdne pojednávanie by malo pokračovať tento mesiac. Incident sa odohral vlani 18. decembra, no varovanie sa na sociálnych sieťach objavilo až minulý týždeň. "Pri kontrole telefónu obvineného v ňom bolo nájdených štrnásť záznamov údajného zneužívania detí z toho dňa," informoval policajný hovorca. 

Viac o téme: DetiúchylPedofilAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu