Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prednostu stanice vlakového nešťastia v Grécku obvinili: Hrozí mu až doživotie!

Zrážka dvoch vlakov na severe Grécka Zobraziť galériu (3)
Zrážka dvoch vlakov na severe Grécka (Zdroj: SITA/AP Photo/Vaggelis Kousioras)

LARISA - Prednosta železničnej stanice v gréckom meste Larisa, ktorý je stíhaný v súvislosti s utorkovým vlakovým nešťastím, bol v nedeľu obvinený a vzatý do väzby, uviedol pre agentúru AFP nemenovaný justičný zdroj.

Tento 59-ročný muž bol obvinený z podielu na "smrti veľkého počtu ľudí". Ide o trestný čin, za ktorý v Grécku hrozí trest odňatia slobody. Dolná sadzba trestu je 10 rokov väzenia, horná je doživotie. Prednosta už predtým priznal svoju zodpovednosť za nehodu.

Zrážka dvoch vlakov na severe Grécka
Zobraziť galériu (3)
Zrážka dvoch vlakov na severe Grécka  (Zdroj: SITA/AP Photo/Vaggelis Kousioras)

Okolnosti nehody

K vlakovej nehode došlo v utorok krátko pred polnocou približne na polceste medzi Aténami a Solúnom. Po zrážke nákladného a osobného vlaku sa vykoľajilo niekoľko vozňov. Medzi cestujúcimi bolo množstvo študentov vracajúcich sa do škôl po predĺženom víkende. Vlakové nešťastie si podľa najnovšej bilancie vyžiadalo najmenej 59 obetí na životoch.

Protest ako reakcia na vlakovú nehodu

V reakcii na utorkovú vlakovú nehodu sa v nedeľu pred gréckym parlamentom v Aténach zhromaždili tisícky demonštrantov, ktorí kritizovali zlyhania vlády pri riadení železničnej siete v krajine. Protestujúci vypustili na pamiatku obetí tragédie do vzduchu stovky čiernych balónov.

Prednostu stanice vlakového nešťastia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo)

Niektorí na protest zapálili odpadkové koše a hádzali zápalné fľaše, na čo polícia reagovala použitím slzotvorného plynu a zábleskových granátov. Ľudí zhromaždených na námestí Syntagma sa jej tak podarilo do niekoľkých minút rozohnať.

Viac o téme: NehodaVlakPrednostaGréckoLarisa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu