Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Požiar v českých Předlicích vzal život celej rodine: Záhradné chatky sú v katastrofálnom stave, mesto bude konať!

Manželia prišli o život spolu s ich dcérkami Zobraziť galériu (3)
Manželia prišli o život spolu s ich dcérkami (Zdroj: Twitter/SlaviaPraha)

ÚSTÍ NAD LABEM - Z obrovskej tragédie, ktorá sa stala v časti mesta Ústí nad Labem - Předlice v druhej polovici februára, sa nedokáže dodnes mesto spamätať. O život prišla celá rodina vrátane dvoch malých dievčatiek Natálky (†3) a Emy (†2). Ich otec sa ich pokúsil v poslednej chvíli zachrániť, no žiaľ prišiel tak isto o život. Rodina prosí o finančnú pomoc na ich pohreb.

archívne video

Likvidácia požiaru v Hornom Hričove (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

Požiar vypukol ráno 18. februára o ôsmej hodine a hasičom sa podarilo ho uhasiť až o dve hodiny neskôr. V dome našli štyri mŕtve telá, žiaľ dve z nich boli dokonca malé deti Natálka (†3) a Ema (†2). Otec rodiny sa pokúsil dcéry a partnerku Sandru na poslednú chvíľu zachrániť, keďže spali o poschodie vyššie v podkroví, no bohužiaľ sa mu to nepodarilo. Pretože rodina nemala dosť peňazí na pohreb všetkých štyroch blízkych požiadali verejnosť o zbierku.

Požiar v záhradkárskej osade vzal život celej rodine
Zobraziť galériu (3)
Požiar v záhradkárskej osade vzal život celej rodine  (Zdroj: Policie ČR)

Požiar v záhradkárskej osade vzal život celej rodine
Zobraziť galériu (3)
Požiar v záhradkárskej osade vzal život celej rodine  (Zdroj: Policie ČR)

Rodina pochádzala z Děčína, a v záhradkárskej osade boli iba na návšteve. Aktuálne prebieha vyšetrovanie nešťastia, no príčina požiaru dodnes nie je známa. Zatiaľ však vylúčili cudzie zavinenie. Mesto Ústí nad Labem sa ale domnieva, že mnohé z chatiek sú v havarijnom stave. CNN Prima News informovali, že „chatky, ktoré nebudú vyhovovať, prípadne budú na nich zistené nejaké nedostatky, spíšu a majitelia budú vyzvaní k náprave“.

Mnoho z chatiek je využívaných ako bývanie pre sociálne slabšie rodiny alebo Rómov, pretože si nemôžu dovoliť prenajímať klasický byt v meste. Úrady tak chcú predísť ďalšej tragickej udalosti, ktorá by mohla mať na svedomí stratu na ľudských životoch.

 

 

Viac o téme: PožiarZáhradná chatkaÚstí nad LabemSociálne slabšie rodinyPředlice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu