Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Šokujúce VIDEO: Zdravotne postihnutá žena zhodila cyklistku z chodníka, tá stratila rovnováhu a zrazilo ju auto!

Smrteľná dopravná nehoda s cyklistkou v Británii
Smrteľná dopravná nehoda s cyklistkou v Británii (Zdroj: Twitter/@Cinister09, @HeartNewsEast)

CAMBRIDGESHIRE - Zdravotne postihnutá žena Auriol Grey (49) je čiastočne slepá a od detstva trpí detskou mozgovou obrnou. Pri nevinnej prechádzke po chodníku cyklistke najskôr vynadala, že nemá jazdiť po chodníku, no potom ju silnou gestikuláciou z neho zhodila. Krátko na to ju zrazilo auto a staršia cyklistka (77) bola na miestne mŕtva.

Auriol Grey (49) v osudný deň v októbri 2020 na chodníku v Huntingdone v Cambridgeshire povedala staršej cyklistke aby „zostúpila z toho posratého chodníka“ a keď na jej výzvu nereagovala pomocou neúmyselnej gestikulácie ju z neho zhodila, informoval britský Mirror. Zábery z bezpečnostnej kamery ukázali, ako dôchodkyňa krátko po tom stratila rovnováhu, spadla na cestu a auto, ktoré už nedokázalo zastaviť, ju zrazilo.

Nešťastná udalosť na Policajnej akadémii: Inštruktor postrelil študentku! (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Pani Greyová odmietla vinu, a vysvetlila, že pociťovala úzkosť, keď sa k nej bicykel približoval. Ruku vraj nezdvihla úmyselne. Za neúmyselné ublíženie na zdraví s následkom smrti ju vo štvrtok minulý týždeň odsúdili na tri roky väzenia. Sudca uznal zdravotné problémy pani Greyovej vrátane obmedzených kognitívnych a pohybových schopností, no zároveň dodal, že „neznižujú chápanie toho, čo je dobré alebo čo je zlé“ a keďže sa jednalo o spoločnú cestu pre cyklistov a chodcov, je si istý, že tam staršia cyklistka patrila tiež. Chodník bol dokonca široký viac ako 2 metre a tak by sa naň zmestili obe. Pravdou však zostáva, že jazda po chodníku je na mnohých miestach pre cyklistov v Británii zakázaná a hrozí im pokuta 500 libier.

Zdravotne postihnutá žena gestikuláciou zhodila cyklistku z chodníka (Zdroj: FB/ManchesterWorld)

Obhajcovia pani Greyovej povedali, že čin nebol úmyselný, má emócie na úrovni malého dieťaťa a zdôraznili zraniteľnosť zdravotne postihnutej ženy ak bude umiestnená do väzenského systému. Dokonca žije v špeciálnom zariadení a nemá rodinu ani priateľov.

Pre manžela zosnulej cyklistky bolo veľmi ťažké pochopiť, že svoju milovanú ženu stratil pri tak hroznej nehode. Súd, ktorý sa ťahal takmer tri roky im zosnulú matku a milovanú manželku stále pripomínal a dodnes nechápu fakt, že prišla o život „úmyselným násilným činom“. V roku 2020 v Británii zomrel rekordný počet cyklistov pri dopravných nehodách, až 140. Nehody so stretom s chodcami, sú však naozaj ojedinelé.

Viac o téme: NehodaBicykelCyklistikaDopravná nehodaBritánia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu