Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Snehová smršť Juliette: Záchranári pomáhajú osobám, ktoré pre sneh uviazli na Malorke

(Zdroj: Twitter/AFP News Agency)

MADRID - Záchranné zložky v stredu zintenzívnili pomoc pre desiatky osôb, ktoré pre nezvyčajnú snehovú nádielku uviazli na rôznym miestach ostrova Malorka. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Snehová smršť Juliette zasiahla ešte v pondelok viaceré oblasti Španielska vrátane Baleárskych ostrovov, či miest Barcelona na východe krajiny a San Sebastián na severe. Na ostrove Malorka boli obzvlášť zasiahnuté oblasti na severe, kde sneh zablokoval niektoré cesty. Regionálna vláda na Baleárskych ostrovoch oznámila, že spolupracuje s bezpečnostnými zložkami s cieľom dostať sa k uviaznutým ľuďom. Podľa vyjadrenia vlády sú v "dobrom zdravotnom stave" a na pátraní a evakuácii pracujú aj tri vrtuľníky.

Ostrov Malorka je vyhľadávanou letnou turistickou destináciou

Záchranári ľudí vyzvali, aby neprichádzali do kopcovitého územia pozorovať sneh, "či už autom alebo pešo". "Spoločne musíme pomôcť osobám, ktoré sú uviaznuté," požiadali. Na uvoľňovaní ciest s podporou snežných pluhov pomáha aj španielska armáda. Ostrov Malorka je vyhľadávanou letnou turistickou destináciou. Aj v zime máva mierne a slnečné počasie a zrážky vo forme snehu sú tam zriedkavé.

Viac o téme: SnehPátranieMalorka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu