Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Horskí záchranári z Nízkych Tatier mali plné ruky práce: Ošetrili 13 lyžiarskych úrazov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DEMÄNOVSKÁ DOLINA - Horskí záchranári z Nízkych Tatier ošetrili počas utorka 13 lyžiarskych úrazov. Informujú o tom na sociálnej sieti.

V lyžiarskom stredisku Jasná utrpel vážny úraz dolnej končatiny 55-ročný litovský lyžiar. O súčinnosť požiadali Vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu, ktorá muža po ošetrení previezla do nemocnice v Liptovskom Mikuláši. Popoludní horskí záchranári pomáhali 12-ročnému chlapcovi z Estónska, ktorý spadol na lyžiach z hrebeňa na vrchole Chopku. "Padol približne 50 metrov do Lukového kotla a nevedel sa vrátiť späť," uvádzajú. K chlapcovi, ktorý bol bez zranení, urobili horskí záchranári spust a následne ho za pomoci lanovej techniky vytiahli späť na trať. Ďalej pokračoval samostatne v sprievode príbuzného.

 

Posledný februárový deň v oblasti Chopku Záchranári HZS oblastného strediska Nízke Tatry mali počas posledného dňa...

Posted by Horská záchranná služba on Tuesday, February 28, 2023

Horská záchranná služba naďalej apeluje na lyžiarov, aby prispôsobovali jazdu na trati svojim schopnostiam a boli ohľaduplní a všímaví voči ostatným. Návštevníkov prosia, aby sa oboznámili so značením lyžiarskych tratí. Pri hlásení úrazu tým napomôžu k stotožneniu miesta, kam je treba vyslať záchranárov, a tým k urýchleniu záchrannej akcie.

Viac o téme: úrazLyžiariHorskí záchranáriNízke Tatry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu