Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Putin si žije s milenkou ako v rozprávke, pozrite sa na ten LUXUS! V skutočnosti okradli Rusko o milióny eur

Ruský prezident Vladimir Putin (70) s priateľkou Alinou Kabajevovou (39) Zobraziť galériu (2)
Ruský prezident Vladimir Putin (70) s priateľkou Alinou Kabajevovou (39) (Zdroj: profimedia.sk)

MOSKVA – Vladimir Putin patrí k najbohatším Rusom na svete. Prezident Ruskej federácie si žije na vysokej nohe a dáva to najavo aj svojej milenke. Údajne majú spolu žiť v prísne stráženej vile stovky kilometrov od Moskvy. Za jej výstavbou sa však objavilo množstvo otáznikov.

archívne video

Od začiatku ruskej invázie na Ukrajine prešiel rok (Zdroj: Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine)

Ruský prezident Vladimir Putin (70) a jeho priateľka Alina Kabajevová (39) majú spolu žiť v prísne stráženej vile, ktorá sa nachádza na vidieku zhruba km od Moskvy. Ako informuje The Telegraph s odvolaním sa na portál Projekt, v rozľahlom sídle je vybudované aj ihrisko pre ich malé deti. Kabajevová je známa nielen v Rusku, pretože sa jej podarilo získať zlatú olympijskú medailu v gymnastike. Práve táto osoba je už dlho spájaná s hlavou Ruskej federácie. 

Ich honosná vila sa má nachádzať pri jazere Valdai. Putin mal podľa ruských zdrojov kúpiť svojej milenke viacero nehnuteľností, z ktorých vybudoval impérium. Ich celková suma sa pohybuje na úrovni 113 miliónov eur. Všetko to mal zaplatiť cez súkromné účty na Cypre. Výstavba vily pre Kabajevovú trvala dva roky s tým, že stavať sa začalo v roku 2020. 

Putinov bankár 

S rozlohou tisícov štvorcových metrov bolo honosné sídlo postavené výlučne z dreva a v štýle ruskej dači. Na stavbe sa podieľala firma Juriho Kovalčuka, tiež známeho ako Putinovho bankára. V rokoch 2016 až 2020, kedy vila ešte nebola postavená, satelitné snímky odhalili, že v neďalekom lese sa nachádza detské ihrisko. Mali ho navštevovať príbuzní Aliny Kabajevovej aj so svojimi deťmi.

 Vila 

Kabajevovej vila sa nachádza necelý kilometer od Valdaja, prísne stráženej Putinovej rezidencie. Toto miesto používa vládca Ruska pre súkromné účely, dokonca sa tu nestretáva ani s predstaviteľmi Kremľa a neorganizuje tu žiadne oficiálne stretnutia. Fotografie honosného domu patria stavebnému manažérovi, ktorý pracoval na pozemku do roku 2005. Je na nich zaznamenaný interiér, ktorý bol inšpirovaný Putinovým rodným mestom Petrohradom a štátnym múzeom Ermitáž.

Na ďalšej snímke je vidieť zrejme rokovacie alebo spoločenskú miestnosť. Celému priestoru dominuje veľký okrúhly stôl, okolo ktorého sú umiestnené stoličky s pozláteným rámom. V dome sa nachádza aj luster s rubínmi a zvláštnosťou nie je ani mahagónový nábytok. 

Vzťah s Kovalčukom 

O vile sa verejnosť po prvýkrát dozvedela vďaka spolupracovníkom Alexeja Navaľného. Cez rôzne dokumenty a finančné prostriedky sa dostali až k prenájmu nehnuteľnosti podnikateľa Kovalčuka. Putin a Kabajevová naďalej tvrdia, že s Kovaľčukom nemajú žiadny vzťah. Nemenované zdroje uvádzajú, že na večierkoch ho s ním nikdy nevideli, ale nepochybujú o vzťahu medzi Putinom a Kovalčukom. Bezpečnostná služba ruského prezidenta o tom mala byť informovaná.  

Vladimir Putin s Alinou Kabajevovou.
Zobraziť galériu (2)
Vladimir Putin s Alinou Kabajevovou.  (Zdroj: Profimedia)

Kabajevová bola navyše v roku 2014 vymenovaná do vedenia ruskej národnej mediálnej skupiny, ktorú vlastní práve Kovalčuk. Jej pozícia bola viac ako prekvapivá, pretože v obore nemala disponovať žiadnymi skúsenosťami. Ďalej je všeobecne známe, že za rok si na tomto lukratívnom poste zarobí 9,7 miliónov eur.  

Okrádanie štátu

Dokumenty, odhalili, ako Putinovi blízki a ich spoločnosti pumpovali peniaze do cyperskej spoločnosti Ermira, ktoré boli neskôr použité pri kúpe pri zabezpečení potrieb Putina a jeho rodiny. Ruského lídra obvinili aj z hromadenia ziskov z predaja vodky Putinka. Vlastnícke práva boli opakovane prevedené medzi jeho kamarátom z detstva Arkadym Rotenbergom a spoločnosťou so sídlom na Cypre.

Kabajevová, známa svojím utajeným životným štýlom, bola odhalená ako majiteľka mnohých ďalších luxusných nehnuteľností po celom Rusku, vrátane apartmánu v Soči, ktorý je považovaný za najväčší v Rusku. Majetky gymnastky boli písané na meno jej príbuzných, vrátane staršej babičky.

Viac o téme: MajetokRuskoMoskvaVladimir PutinAlina KabajevováOkrádanie štátu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu