Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Putinov generál má hanbu na dve zimy: Nahé tanečky aj zničenie lietadla! Uniklo škandalózne VIDEO

Ruský generál Alexander Matovnikov Zobraziť galériu (2)
Ruský generál Alexander Matovnikov (Zdroj: Twitter/Christophe Tymowski/JR2)

MINSK – Len pred pár dňami sa objavila informácia, že na vojenskú leteckú základňu v Bielorusku bol zahájený úspešný útok, pri ktorom drony poškodili ruské špionážne lietadlo. Do týchto chvíľ si viacerí analytici nevedeli vysvetliť, ako k tejto udalosti mohlo prísť. Odhalilo sa však video generála, ktorý mal riadiť základňu a všetko začalo dávať zmysel.

archívne video

Útok dronmi na prístav v Sevastopole (Zdroj: Facebook/Mário Simeon)

Zo zlyhania ochrany leteckej základne Mačulišči padajú obvinenia na ruského generála Alexandra Matovnika (57). Jeho meno sa začalo skloňovať najmä po tom, ako sa objavilo video s jeho nahou postavou, informuje Daily Star. Generál mal dokonca tancovať do rytmu hudby. Tzv. "nahý generál" mal mať pod kontrolu celú základňu. Jeho velenie však zlyhalo pri útoku dvoch komerčných dronov, ktoré mali použiť bieloruskí partizáni. 

Video Matovnika na sociálnych sieťach je viac ako zahanbujúce. Takmer minútový záber je podľa ukrajinských zdrojov jasným dôkazom toho, prečo bol útok na ruské špionážne lietadlo za 313 miliónov eur napokon úspešný. Matovnikov bol na post generálporúčika menovaný pred tromi rokmi za kľúčové politické zásluhy pre prezidenta Putina. Jeho viacero vojenských vyznamenaní hovorí o tom, že patrí do užšieho kruhu Putinových známych. V rokoch 2018 až 2020 pôsobil ako zástupca prezidenta vo federálnom okruhu pre Severný Kaukaz. V tom istom období bol aj členom Bezpečnostnej rady Ruskej federácie.

Nahnevaný Lukašenko 

Šokujúce video bolo zverejnené v rovnakom čase, keď unikli zábery, na ktorých dlhoročný prezident Bieloruska Alexander Lukašenko vybuchol kvôli zlyhaniu svojej bezpečnostnej služby pri ochrane ruských lietadiel. 

Viac o téme: GenerálRuskoBieloruskoAlexander Matovnikov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu