Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dráma na palube lietadla: Pasažier sa pokúsil otvoriť dvere, člena posádky chcel lyžičkou bodnúť do krku!

Posádka zneškodnila agresora.
Posádka zneškodnila agresora. (Zdroj: Twitter/WCVB)

LOS ANGELES - Pri lete z Los Angeles do Bostonu zaútočil cestujúci na člena posádky so zlomenou lyžičkou. Predtým sa pokúsil otvoriť dvere lietadla. Zrejme to celé naplánoval pred odletom.

Pri domácom lete v USA sa muž pokúsil otvoriť núdzový východ a potom zaútočil na člena posádky. 33-ročný sa vrhol na člena posádky so zlomenou kovovou lyžičkou a pokúsil sa ho bodnúť do krku, uviedol prokurátor vo východnom pobrežnom meste Boston. Útočníka premohli cestujúci a znehybnený bol s pomocou ďalších členov posádky.

To je luxus: Aerolinky Qantas predstavili lietadlo na najdlhšie komerčné lety (Zdroj: Qantas)

Policajti zatkli muža po pristátí stroja na medzinárodnom letisku v Bostone. K incidentu došlo pri lete s leteckou spoločnosťou United Airlines z Los Angeles do Bostonu. Podľa prokurátora sa spustil alarm v kokpite okolo 45 minút pred plánovaným pristátím, ktorý hlásil odomknutie jednych z dverí stroja. Člen posádky skontroloval dvere a videl, že páka je otvorená asi na štvrtinu.

Palubný sprievodca potom oznámil, že spozoroval 33-ročného blízko dverí. Nasledovala výmena názorov s cestujúcim, ktorý okrem iného chcel vedieť, či kamery zaznamenali incident. O chvíľu neskôr muž zaútočil na člena posádky zlomenou kovovou lyžičkou. Obeť, ktorej pohlavie nebolo špecifikované, „neutrpela žiadne vážne zranenia,“ uviedli United Airlines.

Cestujúci uviedli, že sa muž už pred začiatkom letu vypytoval na rukoväť dverí. Pred útokom sa s lyžičkou pohyboval v palubnej kuchynke. Muž bol privedený pred sudcu po jeho zatknutí v Bostone. Hrozí mu doživotné väzenie a pokuta až do výšky 250 000 dolárov (okolo 235 000 eur) v dôsledku útoku na člena posádky lietadla s nebezpečnou zbraňou.

Viac o téme: LyžičkaLietadloPalubaútok United Airlines
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu