Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Obnovené pátranie po zmiznutej Maddie McCannovej: Objavili tajomnú svätyňu s jej fotkami a niekoľko dôkazov!

(Zdroj: Facebook/TASR/AP/reprofoto:Bild.de)

PRAIA DA LUZ - Minulý týždeň portugalská polícia znovuotvorila prípad zmiznutej Maddie McCannovej. Po dôkazoch pátrajú v blízkosti vodnej nádrže v Praia da Luz, neďaleko od miesta odkiaľ Maddie zmizla. Nemeckí policajti potvrdili, že našli niekoľko dôkazov, ktoré by mohli byť spojené so zmiznutím malého dievčatka.

Policajné pátranie prebieha pri vodnej nádrži v Praia da Luz, iba 48 kilometrov od miesta, kde bola Maddie s rodičmi ubytovaná a z hotelovej izby zmizla bez stopy. Detektívi vyčistili veľkú oblasť lesov pri nádrži a vykopali niekoľko hlbokým jám, aby zhromaždili vzorky pôdy, ktoré boli odoslané na forenzné testovanie a testovanie DNA do Nemecka, informoval britský Daily Mail. Nemecký prokurátor Hans Christian Wolters, ktorý vedie prípad, potvrdil, že počas prehliadky bolo zaistených „množstvo vecí“.

Policajti zostali zakliesnení na železničnom priecestí (Zdroj: Facebook/24opole)

Tieto dôkazy by mali byť v najbližších týždňoch vyhodnotené. Polícia tiež uviedla, že našla „relevantnú stopu“ a fotky, ako sa podozrivý sexuálny predátor Christian Brueckner (45) v miestach pri nádrži pohyboval. Polícia sa domnieva, že si páchateľ na tomto mieste vytvoril "základňu". Informáciu potvrdil aj Bruecknerov známy. Podľa neho navštevoval nádrž až príliš často, ale vždy o tom mlčal. Zarážajúca je aj skutočnosť, že po takmer 17-tich rokoch sa vynorila informácia, že sedem mesiacov po smrti Maddie sa v blízkosti nádrže objavila akási svätyňa. Tú objavil manželský pár na prechádzke po okolí. Potom, čo fotografie odoslali portugalskej polícii boli prekvapení, že sa im nik neozval. Podľa dostupných informácií sa však teraz zdá, že polícia pracuje aj s touto informáciou.

Christian Brueckner bol odsúdený za znásilnenie americkej turistky, 72-ročnej ženy v Portugalsku, v tej istej oblasti, odkiaľ zmizla malá Maddie. Ako hlavný podozrivý je pre policajtov už tri roky, no keďže prokurátori nemajú dostatok dôkazov, nebol za tento čin odsúdený.

Viac o téme: ZmiznutieNezvestná týranieMaddieMaddie McCannováPraia da Luz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu