Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

AKTUÁLNE Ďalšie zemetrasenie! Popoludní sa triasla zem v Rumunsku aj Chorvátsku, pocítili to na ukrajinsko-slovenských hraniciach

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

RUNCU /SISAK- Len týždeň po mimoriadne ničivom zemetrasení v Turecku sa v pondelok popoludní chvela zem aj v Rumunsku. Zemetrasenie o sile 5,2 magnitúdy bolo cítiť aj pri slovenských hraniciach. O niečo slabšie otrasy hlásia aj z Chorvátska.

Presne týždeň po katastrofe, ktorá otriasla Tureckom, dnes o 15.28 zasiahlo pomerne silné zemetrasenie aj Rumunsko, informuje imeteo.sk.

VIDEO: Turecko sa ešte nespamätalo z ničivého zemetrasenia

Masívne zemetrasenie v Turecku (Zdroj: Profimedia)

Podľa Európskeho stredomorského seizmologického centra (EMSC) zemetrasenie dosiahlo silu 5,2 magnitúdy a epicentrum bolo v obývanej oblasti, 8 kilometrov od mesta Runcu, kde žije okolo 5700 ľudí, a 74 kilometrov od omnoho väčšieho mesta Drobeta-Turnu Severin s vyše 102 000 obyvateľmi. Otrasy dokonca zaznamenali až 600 km od epicentra a podľa portálu ich bolo cítiť aj na ukrajinsko-slovenských hraniciach. 

Po dlhom čase zemetrasenie aj v Chorvátsku

Chorvátsko zasiahlo podľa EMSC stredne silné zemetrasenie o sile 4.0 magnitúdy o 16.15, krátko po silnejšom zemetrasení v Rumunsku. Svedkovia opísali, že trvalo pár sekúnd. Epicentrum sa nachádzalo 12 km južne od Sisaku pri Petrinji. Hĺbka zemetrasenia sa podľa informácií dalmacijadanas.hr odhaduje na 5 kilometrov.

Viac o téme: Zemetrasenie ChorvátskoRumunsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu