Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V jednom z nemeckých bytov zasahovala polícia: Susedia sa sťažovali na zápach

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TRIER - Nemecká polícia objavila v jednom z domov v spolkovej krajine Porýnie-Falcko 800 potkanov, ktoré tam s najväčšou pravdepodobnosťou chovala majiteľka nehnuteľnosti. V utorok o tom informovali miestni predstavitelia, píše agentúra DPA.

Žena podľa úradov zrejme trpí chorobným hromadením zvierat, pre ktoré sa vžil anglický pojem Animal Hoarding.V rámci spoločnej špeciálnej operácie polície a pracovníkov neštátnych zariadení starostlivosti o zvieratá sa minulý týždeň podarilo z domu v meste Altenkirchen vyslobodiť 400 potkanov a v utorok ďalších 400 jedincov. V objekte sa však pravdepodobne nachádza ešte väčší počet týchto zvierat, preto polícia nevylučuje ani prípadný ďalší zásah.

Úrady sa o situácii dozvedeli na základe podnetov susedov

Úrady sa o situácii dozvedeli na základe podnetov susedov, ktorí sa sťažovali na nepríjemný zápach. Príslušné orgány sa domnievajú, že žena, ktorá v dome s potkanmi žila, trpí chorobným zhromažďovaním zvierat a myslela si, že má celú situáciu pod kontrolou. Vyšetrovatelia sa v súčasnosti rozhodujú, či vôbec proti žene začnú trestné stíhanie. Starostlivosť o zachránené potkany prebrala Nemecká asociácia starostlivosti o zvieratá a ďalšie organizácie, ktoré im poskytujú aj potrebnú veterinárnu liečbu. Po zotavení budú potkany umiestnené u nových majiteľov.

Viac o téme: ŽenaPotkanyChovPolícia Nemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu