Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Polícia sa nechala nachytať na dva roky staré VIDEO: Napriek tomu varujú pred divou zverou na Slovensku

Dramatický stret s divou zverou v USA
Dramatický stret s divou zverou v USA (Zdroj: Facebook/Oakland County Sheriff's Office)

BRATISLAVA - Polícia SR dostala v týchto dňoch súkromnú správu s autentickým videom, ktoré malo zachytávať dramatickú situáciu s divou zverou vo vojenských lesoch v okrese Malacky. Video však pochádza z amerického mesta Oakland v štáte Kalifornia z februára 2021. Za nedorozumenie, ktoré video spôsobilo, sa ospravedlnili.

archívne video

Minister vnútra SR Roman Mikulec: Novinkou integrovaného záchranného systému je spolupráca s políciou (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

Video, ktoré polícii prišlo do súkromnej správy od jedného z fanúšikov, sa zdalo byť autentické a vyhotovené v okrese Malacky. Po preverení však zistili, že vôbec nepochádza zo Slovenska, ale zo zahraničia. Zachytáva stádo jeleňov, ktorí skrížili cestu nič netušiacemu vodičovi v luxusnom aute. Ide o zábery z palubnej kamery policajného príslušníka z februára 2021 z amerického mesta Oakland. Dôstojník išiel za čiernym sedanom, keď sa zrazu z ľavej strany vynorili jelene. Vodiči dupli na brzdu, no jedno zo zvierat napriek tomu pristálo na kufri sedanu.

Kancelária šerifa opísala situáciu ako "bláznivý deň" a ocenila rýchlu reakciu vodiča BMW. "Ďalšia pripomienka toho, že musíte mať svoje auto vždy pod kontrolou a nenechať sa rozptyľovať ničím iným." Pri incidente neutrpeli zvieratá ani ľudia žiadne zranenie.

Napriek nedorozumeniu so zverejnením videa z inej krajiny slovenská polícia apeluje na vodičov, aby boli ostražití a rýchlosť jazdy prispôsobili dopravnému značeniu o pohybujúcej sa divej zveri. V týchto dňoch totiž dostali viacero hlásení o kolízii so zverou.

Viac o téme: Divá zverHoaxPolícia SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu