Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Hasenie vykoľajeného vlaku komplikovalo počasie: Hasiči museli byť opatrní, vlak prevážal chemikáliu

Ohio, havária vlaku
Ohio, havária vlaku

WASHINGTON - Nákladný vlak, ktorý sa v noci na sobotu miestneho času vykoľajil v americkom štáte Ohio, viezol chemikáliu vinylchlorid. Hasiči bojujúci s rozsiahlym požiarom, ktorý po nehode vypukol, museli mať ochranné obleky, uviedli tamojšie médiá. Správu sme prevzali z agentúry AFP.

Vykoľajenie nákladného vlaku a následný veľký požiar i dym podnietili aj evakuáciu najmenej 2000 ľudí, predovšetkým obyvateľov dediny East Palestine neďaleko hraníc Ohia s Pensylvániou. Ľuďom bývajúcim za hranicou dosahu dymu bolo nariadené nevychádzať z domu.Starosta East Palestine Trent Conaway v sobotu vydal núdzové vyhlásenie, v ktorom uviedol, že dedina bola alebo bezprostredne je "ohrozená" nešpecifikovanými nebezpečnými látkami, ktoré sa potenciálne uvoľnili pri nehode, informuje CNN.

Na mieste havárie bolo počuť niekoľko explózií

Na mieste havárie bolo počuť niekoľko explózií a vagóny horeli aj v priebehu soboty. Úsilie hasičov komplikovali nízke teploty, pretože hasičské autá čerpajúce vodu zamŕzali, píše AFP. Operátor železnic Norfolk Southern Railway (NS) vo vyhlásení uviedol, že vykoľajených bolo asi 50 vagónov a vlak s vinylchloridom smeroval z illinoiského Madisonu do pensylvánskej obce Conway.

Viac o téme: PožiarVykolajenieNákladný vlakUSAOhio
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu