Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Obrovská tragédia: Alice (†4) sa hrala v záhrade za domom, o život ju pripravil vlastný pes

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NETHERFIELD – V mestskej časti Milton Keynes na britských ostrovoch sa odohrala veľká tragédia. Dievčatko Alice sa pravdepodobne hralo so psom v záhrade za domom. Zrazu sa však všetko zmenilo a rodina prišla o dcérku a sestričku.

Alice Stonesová (4) mala celý život pred sebou. V utorok 31. januára po 17:00 však toto malé stvorenie odišlo z tohto sveta náhle a za doslova desivej situácie. Ako informuje The Sun, tragédia sa odohrala v meste Netherfield v časti Milton Keynes, Broadlands. Alice sa hrala za domom v záhrade. Podľa všetkého tam bol vypustený aj pes. Muselo sa to stať v zlomku sekundy, pretože z doteraz zistených informácií je známe, že zomrela po vážnom zranení, ktoré jej uštedril pes. 

Keď sa Stonesovci dozvedeli o útoku psa, ihneď zavolali na políciu. Muži zákona sa snažili celú oblasť zaistiť a ochrániť obyvateľov pred ďalším možným útokom. Situácia bola veľmi kritická, psa sa im nedarilo odchytiť. Nakoniec ho údajne v dome Stonesovcov zahnali psa do kúta a zastrelili ho. 

"Je to strašná tragédia. Alice bola ako anjel. Všetkých nás to zlomilo. S mamou si boli veľmi blízke.  Nikdy tu neboli problémy so psami," povedala obyvateľka Milton Keynes. Ako dodala, po príchode polície evakuovali všetky susedné domy z obáv, že by pes mohol ujsť. Po výpovediach Stonesovcov sa zistilo, že pes bol v rodine len šesť týždňov. Dokonca si ho ani nekúpili, ale údajného buldoga si zobrali z útulku. Polícia z Thames Valley odmieta identifikovať plemeno psa, pretože prípad je naďalej v štádiu vyšetrovania. 

"Je jasné, že sme vo veľmi ranom štádiu vyšetrovania a bolo by nesprávne a možno až mätúce v tejto chvíli špekulovať o presných okolnostiach tohto incidentu. V záujme zaistenia verejnej bezpečnosti bolo prijaté rozhodnutie na utratenie útočného psa," vyjadril sa hovorca polície. V najbližších dňoch si obyvatelia budú musieť zvyknúť na zvýšenú prítomnosť polície. V súčasnej dobe podľa hovorcu nie je dôvod domnievať sa, že by širšej verejnosti hrozilo nejaké nebezpečenstvo.

Viac o téme: TragédiaSmrťVeľká Britániaútok psaMilton KeynesNetherfieldAlice Stonesová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu