Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Tri osoby vyliezli v deň regionálnych volieb na centrálu ÖVP v Dolnom Rakúsku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/bizoo_n)

ST. PÖLTEN - Trojica osôb v nedeľu vyliezla na budovu volebnej centrály Rakúskej ľudovej strany (ÖVP) v meste St. Pölten v spolkovej krajine Dolné Rakúsko, v ktorej sa v nedeľu konajú regionálne voľby. TASR o tom informuje na základe správy agentúry APA.

Aktivisti vyvesili transparent a rozhadzovali letáky o ochrane hraníc a migrácii. APA uviedla, že na letákoch bol nápis "ÖVP je nepriateľ Rakúšanov" a výtržníci túto stranu obvinili z "podvodu na voličov s spojitosti s ochranou hraníc a migráciou".

Šéf krajinského úradu na ochranu ústavy a boj proti terorizmu (LVT) Roland Scherscher pre túto agentúru (APA) povedal, že traja podozriví boli "zatknutí". Hrozí im vznesenie obvinení. ÖVP hlásila pokus extrémistov o vniknutie to centrály tejto strany, píše APA. Polícia následne zasiahla.

V Dolnom Rakúsku, v ktorom žije najviac rakúskych voličov, môže hlasy odovzdať približne 1,3 milióna ľudí. V tejto spolkovej krajine vládne už desaťročia konzervatívna ÖVP, ktorá mala dosiaľ v krajinskom sneme väčšinu. Prieskumy však naznačujú zmenu.

Viac o téme: VoľbyRakúskoOVPRagionálne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu