Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Chorvátsko pod snehom! Dopravu na diaľnici, po ktorej v lete prúdia tisíce Slovákov, ochromila kalamita

Snehová kalamita ochromila Chorvátsko
Snehová kalamita ochromila Chorvátsko (Zdroj: Facebook/HGSS - Hrvatska Gorska Služba Spašavanja)

ZÁHREB - V obľúbenej dovolenkovej destinácii, v chorvátskej Dalmácii, včera večer a dnes ráno napadlo niekoľko desiatok centimetrov čerstvého snehu. V Zadare, ale aj Splite hlásili snehovú kalamitu a na viacerých miestach snehová búrka komplikuje dopravu.

Na niektorých úsekoch diaľnice bola obmedzená rýchlosť na 80 km/h, iné úseky boli uzavreté úplne alebo vodiči na cestách uviazli. Hasiči dostávali hlásenia o popadaných konároch a stromoch, ktoré komplikovali dopravu. Poškodené elektrické, ale aj telekomunikačné káble spôsobili výpadky elektriny, informovalo imeteo.sk. Pre snehovú búrku so silným vetrom bol uzavretý aj úsek diaľnice A1 Sveti Rok – Posedarje, ktorý je dobre známy aj pre Slovákov.

archívne video

V Chorvátsku otvorilo Pelješacký most (Zdroj: Profimedia)

Takmer desať centimetrov čerstvého snehu napadlo aj v obci Zagvozd. Zástupca starostu Boris Mlikota však pre chorvátsky Večernji list uviedol, že aj keď je sneh v tomto čase u nich viac ako nezvyčajný, zimná služba dokázala u nich udržať neprerušenú premávku.

 

HAK kamere upravo!⚠️ Molimo vas i za sada i za ubuduće, pratite i ozbiljno shvatite upozorenja koja se izdaju od strane...

Posted by HR Vrijeme on Sunday, February 26, 2023

Odborníci sa obávajú hlavne o poľnohospodárske plodiny, najmä o vinič a vysadené zemiaky. Biela prikrývka totiž okrem vnútrozemia neobišla dokonca ani ostrovy a tak sa pod snehom ocitol aj ostrov Brač.

Viac o téme: KalamitaPočasieSnehová kalamitaChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu